Vezetőváltás a Schneider Electric logisztikai központjának élén

2015. február 25., szerda, 13:19

Címkék: Ioannis Oikonomopoulos Schneider

A Schneider Electric magyarországi leányvállalata Közép- és Kelet-Európai Elosztóközpontjának (CEELog) élén fél éve új vezető Ioannis Oikonomopoulos (38).

A 17 országot kiszolgáló szigetszentmiklósi központ vezetőjeként a görög szakember feladatkörébe az operatív irányításon túl az ügyfélközpontú vállalati kultúra kialakítása is beletartozik. Elődje, Burai Roland közel három és fél évig irányította a központot. Pályáját Kinaxis Business Transformation Deputy Director pozícióban folytatja a cégcsoporton belül.

„A közel 25 ezer négyzetméteres, 26 millió eurós forgalmat bonyolító nemzetközi logisztikai központ erőteljes átalakuláson ment át az elmúlt években, melynek következtében nemcsak a létesítmény tárolási kapacitását és folyamatait, hanem 240 dolgozónk szakértelmét is fejlesztenünk kellett. Igazgatói pozíciómban az elkövetkezendő években egy cél vezérel, hogy tevékenységemmel hozzájáruljak a vállalat növekedéséhez egy olyan szervezet létrehozásával, amely kivételes módon kezeli az ügyfeleit. E célt a körülöttem lévő szakembergárdával egy nagyszabású program részeként kívánjuk megvalósítani, melynek során az ügyfélkiszolgálási kultúrát beépítjük a szervezet DNS-ébe, továbbá innovatív kezdeményezésekkel törekszünk az ügyféligények jobb megértésére” – mondta Ioannis Oikonomopoulos, a Schneider Electric Regionális Elosztóközpontjának igazgatója.

Ioannis Oikonomopoulos

Ioannis Oikonomopoulos 2003-ban csatlakozott a Schneider Electric vállalathoz mint logisztikai adminisztrátor. Menedzserként Görögországban 2011-ig felügyelte a helyi elosztóközpont és az olajtranszformátorokat gyártó üzem tevékenységét, majd attól az évtől Magyarországon folytatta munkáját. Az igazgatói kinevezését megelőző 3 évben a közép-kelet-európai régiót kiszolgáló elosztási lánc tervezéséért és átalakításáért felelős menedzserként koordinálta a logisztikai folyamatok ügyféligényeken alapuló újratervezését. Ő irányította a Plant2DC nevű projektet, melynek eredményeként 650 ezer euró megtakarítást és 35%-os volumennövekedést ért el a vállalat. Korábbi sikerei és nemzetközi szakmai tapasztalata mellett ember- és ügyfélközpontú vezetői attitűdje miatt kérték fel a logisztikai centrum vezetésére, mely már Oroszországot, Ukrajnát és Törökországot is kiszolgálja.

A Berlinben született, Görögországban nevelkedett szakember igazi multikulturális háttérrel rendelkezik, melyet kulcsfontosságú előnynek tart jelenlegi munkájában. A Piraeus-i Egyetemen megszerzett gazdasági diplomája után tanulmányait a logisztika területére szakosodva folytatta az angliai Cranfield Egyetemen. Ezt követően Olaszországban próbálta ki magát egy gyakornoki pozíció keretében a Fiat járműgyárban, majd a Schneider Electricnél alapozta meg igazán karrierjét.

www.schneider-electric.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek