A BT megnyitotta innovatív technikai design stúdióját Magyarországon

Az új részleg közel 100 magasan kvalifikált mérnöknek biztosít kreatív munkakörnyezetet informatikai és hálózati megoldások tervezéséhez

2015. szeptember 30., szerda, 09:41

Címkék: British Telecom kommunikációs technológia mérnöki állás munkaerőpiac Technikai Design Stúdió

A British Telecom (BT) megnyitotta „Technikai Design Stúdióját” Budapesten, amely a világvállalat első ilyen, rugalmas és kreatív munkavégzést segítő irodai környezete. Az új részleg a BT hazánkban működő Európai Szolgáltató Központjának keretein belül működik majd. A stúdió már közel 100 magasan kvalifikált és tapasztalt mérnököt foglalkoztat Magyarországon.

Az itt dolgozó szakemberek végzik a BT európai ügyfelei által igényelt komplex kommunikációs szolgáltatások, hang és adatátviteli hálózati megoldások és ügyfélkapcsolati alkalmazások teljeskörű tervezését és fejlesztését.

A most átadott design stúdió belsőépítészek által tervezett és kialakított speciális, rugalmas és inspiratív munkakörnyezet. Célja, hogy hozzájáruljon a kreatív gondolkodás és az alkotó folyamat hatékonyságához, a problémák és megoldások innovatív megközelítéséhez. A különleges irodát a magas szintű tervezőmunkához szükséges technikai eszközökkel szerelték fel – többek között egy olyan folyamatos élő video kapcsolattal, amely mintegy „nyitott ablakként” köti össze a hazai stúdiót a BT többi irodájával világszerte, lehetővé téve ezáltal a folyamatos kapcsolattartást, az információcserét és az együttgondolkodást.

A helyszín kialakításánál a tervezők odafigyeltek a megfelelő világításra és akusztikára, továbbá arra, hogy a stúdió egyaránt támogassa a csapatmunkát és az önálló munkavégzést is. A stúdiót kényelmes pihenőhelyiségekkel látták el, ergonomikus kialakítású ülőhelyei kikapcsolódásra és szűk körű megbeszélések megtartására egyaránt alkalmasak. A „kreatív tárgyaló” a modern berendezése mellett a legfrissebb szakirodalmat tartalmazó könyvtárnak ad otthont.  Az irodatérben szintén találhatóak olyan egyszemélyes, elszigetelt munkaállomások, amelyek tökéletes környezetet biztosítanak a nagy koncentrációt igénylő,  önálló munkavégzéshez. A dolgozók kényelméhez további olyan berendezési tárgyak járulnak hozzá, mint az állítható magasságú asztalok vagy az állva történő munkavégzést segítő bázisok.

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes az ünnepélyes megnyitón kiemelte: „A British Telecom új budapesti Technikai Design Stúdiója azt bizonyítja, hogy Magyarország nem csak a klasszikusnak tekinthető szolgáltató-tevékenységek számára biztosít otthont, hanem nemzetközileg is elismert, kiváló magyar mérnöki szaktudásra építve a magas hozzáadott értékű IT mérnöki szolgáltatások területén is jelentős kapacitásokkal rendelkezik. Büszkék vagyunk arra, hogy a BT Európai Szolgáltató Központjának létszáma alig több mint egy év alatt másfélszeresére nőtt, és külön elismerésre méltó, hogy az alkalmazottak több mint 90%-a magyar, többnyire felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, átlagéletkoruk pedig 30 év körül van. Azaz a BT egyértelműen az Y-Generáció munkaadója és - összhangban a kormányzat munkahely-teremtési céljaival - ezzel részt vállal a jól kvalifikált munkaerő itthon tartásában.” 

Chris Cochrane, a BT Global Services informatikai igazgatója elmondta: „Nagy örömömre szolgál, hogy megnyithatom legelső „Technikai Design Stúdiónkat” itt, Budapesten. Nyolc éve kezdte meg működését magyarországi szolgáltató központunk, amelyben folyamatosan bővítjük szolgáltatásainkat és foglalkoztatottjaink számát. Magyarországról kiválóan képzett és elhivatott szakemberek nyújtanak magas színvonalú szolgáltatást nemzetközi ügyfeleink számára. A mai napon megnyitott stúdió kiváló munkakörnyezetet biztosít kitűnő mérnökeinknek, hogy az eddiginél is hatékonyabban dolgozhassanak együtt a kollégákkal és az ügyfelekkel, a világ minden tájáról. Az itt dolgozó szakemberek olyan komplex megoldásokat terveznek majd, amelyek üzleti szempontból rendkívüli fontossággal bírnak európai ügyfeleink számára, valamint hozzájárulnak globális versenyképességünk növeléséhez. A budapesti stúdió egy mintaprojekt, amely modellként alkalmazható számunkra szerte a világon.”

 „A magyar központ munkatársai – a vállalat budapesti és debreceni irodáiból - jelenleg már 17 tevékenységi területen nyújtanak szolgáltatást, 18 különböző idegen nyelven 3000 multinacionális vállalat és kormányzati szervezet számára Európa több mint 15 országában. A szolgáltatási területek közé tartozik többek között az ügyfélmenedzsment, a pénzügyi szolgáltatások, a hálózati és IT megoldások valamint különböző üzleti támogató szolgáltatások.” – mondta el Faragó Andor, a BT Európai Szolgáltató Központjának ügyvezetője. „A BT jelenleg már közel 1600 fő dolgoztat Magyarországon.” – tette hozzá az ügyvezető.

www.btplc.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek