Új terület az Audi Hungariánál: Mérnök tudásbázissal a Költségelemzés területén!

2019. október 09., szerda, 16:53

Címkék: Audi Hungaria Motor Kft. autógyár autógyártás autóipar győr költségkalkulátor mérnökállás mérnöki állás

Az Audi Hungariánál a Beszerzés szakterülete az új Költség- és értékelemzés osztállyal bővíti portfólióját. Az új szakterületről cikkünkből kiderül, milyen lehetőségeket rejt a bővülő csapat a műszaki pályán tevékenykedő szakemberek számára.

Hogyan fér össze a mérnöki tudás a költségelemzéssel?

A Költség- és értékelemzés szakterület feladata, hogy átláthatóságot teremtsen a költségek – pl. az anyagfelhasználás, anyagköltségek, ciklusidők – terén, és mindezt alkalmazza, támogatva ezzel a beszerzőt a beszállítóval folytatott tárgyalások során. Az új osztály modern kalkulációs eszközök bevetésével számítja ki a járműalkatrészek költségeit, azaz elemzést készít arról, hogy valójában mennyibe kerül az adott alkatrész.

A tevékenység mérnöki szaktudásra támaszkodva, mélyen a termék és folyamatanalízisek mentén, gazdasági szemlélettel kiegészülve támogatja a hosszú távú stratégiai döntéseket.

Új terület, új kollégák, de honnan érkezik a tudásbázis?

Miután a költség- és értékelemzés hatékonysága az anyavállalatnál értékteremtő folyamatnak bizonyult, ez a kompetencia az Audi Hungaria tevékenységébe is beépül. Jelenleg az anyavállalattól Győrbe delegált szakértő kollégák támogatják a területre érkező munkatársak betanulását, és adják át a műszaki költségelemzéshez szükséges speciális szaktudást.

Ami izgalmassá teszi a mindennapokat: nemzetközi csapat, a legújabb technológiák felkutatása, széles körű kapcsolatrendszer Európa, sőt világszerte.

 

Interjúnkban az új osztály vezetőjének, Bognár Norbertnek (a képen balra), valamint Erik Gärtnernek (a képen jobbra), az ingolstadti Értékelemzési osztály Győrbe delegált munkatársának szemszögéből ismerhetjük meg az Audi Hungariánál újonnan létrejött szakterületet.

 

Hogyan mutatnák be az új osztály tevékenységét?

Erik Gärtner: A folyamat jelenleg úgy zajlik, hogy a Beszerzés kap egy árajánlatot a beszállítótól, majd elsősorban korábbi tapasztalatok és szerződések alapján megvizsgálja, hogy az megfelelő-e. A Költségelemzés azonban egy lépéssel továbbmegy, azaz elemzést készít arról, hogy valójában mennyibe kerül az adott alkatrész. Ezért különösen fontos, hogy naprakész információkkal rendelkezzünk, és teljes körű rálátásunk legyen a gyártási folyamatokra, anyagokra és az anyagköltségekre.

Pontosan mik az elérendő célok?

Bognár Norbert: Alapvetően három fő területre összpontosítunk. Alapos számításokat készítünk az alkatrészek, berendezések és szerszámok terén. A kalkulációk és benchmark elemzések célja a megtakarítási potenciálok feltárása a beszerzési folyamatok mentén.

További tevékenységünkkel ún. zöldmezős elemzést végzünk. Ezzel hosszú távon, stratégiai szempontból tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbb beszállítókat a piacon. 

Harmadik feladatunk pedig, hogy a fejlesztő kollégát a műszaki megoldásokat érintő megjegyzésekkel és javaslatokkal lássuk el, így egy-egy alkatrészt nemcsak gyorsabban, hatékonyabban és gazdaságosabban lehet előállítani, de az akár ki is váltható egy már létezővel. Ezzel pedig természetesen jelentős költségmegtakarítást tudunk elérni.

Miért érdemes ezen a területen dolgozni?

Erik Gärtner: A költségelemzők nagyon kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek, így munkatársainknak lehetősége nyílik  nálunk bővíteni személyes kapcsolati hálójukat. Mivel folyamatosan új technológiai módszerekkel ismerkednek meg, elmondható, hogy a tudásuk mindig naprakész.

Bognár Norbert: Emellett a munka nagyfokú szabadsággal és rugalmassággal jár. Sokak számára az is vonzó lehet, hogy nap, mint nap fejleszthetik idegennyelv-tudásukat, és nemzetközi környezetben dolgozhatnak.

Milyen kompetenciákat és beállítottságot várnak az ideális jelölttől?

Bognár Norbert: Alapvetően olyan komoly műszaki tapasztalattal rendelkező mérnököket keresünk, akik készen állnak arra, hogy új ismereteket szerezzenek. A motiváció gyorsan kialakul, hiszen az eredmények azonnal láthatók, számszerűsíthetőek. Az ember rögtön látja, mit alkotott.

Legyél az elsők között az Audi Hungaria új, mérnök költségelemző csapatában, és teremts munkáddal kézzelfogható eredményeket! Ismerj meg újabb és újabb autóipari termékeket, és technológiai eljárásokat, bővítsd technikai tudásod gazdasági szemlélettel!

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek