Több száz fővel bővül az Eckerle

A cégcsoport nemzetközi munkavállalói létszámának több mint egyharmadát hazánkban foglalkoztatják

2016. november 15., kedd, 06:00

Címkék: állás állásajánlat autóipar autóipari beszállító automatizálás Bóly Eckerle fröccsöntés Kiskőrös mérnöki állás Zalaegerszeg

Folyamatosan bővíti dolgozói állományát a következő időszakban az Eckerle cégcsoport a hazai üzemegységekben. Magyarországi telephely- és munkaerő-fejlesztéseivel több száz szabad pozíciót kínál a vállalat versenyképes keresettel, több szakterületen, hosszú távon akár nemzetközi előmenetellel.

Az elmúlt évek dinamikus fejlődésének köszönhetően további fejlesztésekkel és átcsoportosításokkal számol az Eckerle cégcsoport Magyarországon. A tervezett forgalomnövekedés mellett közel 100 munkavállaló felvételével kalkulálnak a következő időszakban Kiskőrösön. Hubina Péter, a cégcsoport európai automatizálási vezetője elmondta, hogy a 30 millió eurós éves forgalmat bonyolító kiskőrösi üzemek jelenleg több mint 300 munkavállalót – az Automotive üzletágban 186, az Industrie üzletágban pedig 115 főt, amelyből a technológia- és termékfejlesztési területeken 40 mérnököt, valamint 40 fő szakképzett munkaerőt – foglalkoztatnak.

„Jelenleg is több munkakörbe keressük a megfelelő munkatársakat, a vezetői pozíciók esetében pedig cégünk akár nemzetközi karrierlehetőséget is biztosít” – tette hozzá a vezető. A munkaerő-utánpótlás egy részét duális szakképzésben részt vevő gyakornokokkal, továbbá az újonnan felvett és jelenlegi munkavállalók szakmai kompetenciáinak erősítésével tervezik megoldani. A közel százfős kiskőrösi bővülés mellett a folyamatos technológiai innovációval és gyártásoptimalizálással az üzemek termelékenységét kívánják növelni.

Az Eckerle külön Automotive és Industrie üzletágakkal képviseli szériagyártási, termék- és folyamatfejlesztési, valamint műanyag-technológiai tevékenységeit Magyarországon. Az idén 25 éves üzem mellett, ma már Bólyon, Császártöltésen és Zalaegerszegen is működnek gyáregységeik. A magyarországi telephelyeken összesen 1200 fő dolgozik, így az Eckerle cégcsoport nemzetközi munkavállalói létszámának több mint egyharmadát hazánkban foglalkoztatják.

Az Eckerle telephelyeinek jelenlegi szabad pozíciói:

Kiskőrös:

  • Konstrukciós vezető
  • Konstruktőr
  • Projektvezető

Bóly:

  • Méréstechnikus
  • Automatizálási technikus fröccsöntő üzembe
  • Fröccsöntő gépbeállító
  • Műszakvezető
  • Szerszámkészítő

Zalaegerszeg:

  • Minőségügyi vezető

Kapcsolat: https://hu.eckerle-industrie.com/hu/kontakt.html


Európai fröccsöntő központ Bólyon

Új, és a korábbinál nagyobb Eckerle-gyáregység épül a Baranya megyei Bólyon. Az első fröccsöntő gépek az idei év közepén, három műszakban kezdték meg a termelést az új telephelyen. További gépeket az év végével telepít a cég, a beruházással pedig összesen 60 fröccsöntő berendezést helyeznek üzembe. A fejlesztés keretében többek között fröccsöntő-technológusok felvételét tervezik a technológia optimalizálásához, a meglévő gépek lépésenkénti automatizálására pedig magasan képzett mérnököket alkalmaz a vállalat. „A jelenlegi bővítéssel, valamint a meglévő technológiai know-how kihasználásával a bólyi üzem – mint a cégcsoport nemzetközi fröccsöntő központja – kiemelt szerepét kívánjuk erősíteni” – mondta el Sánta Attila, az Eckerle Automotive magyarországi vezetője.

A bólyi beruházás értéke mintegy 850 000 euró, de a növekvő vevői igények miatt az Eckerle további 450 000 euró fejlesztést tervez Magyarországon, s ehhez körülbelül 250 000 euró összegben átépítés és ingatlanberuházás társul. A technológiaáthelyezéssel további megrendelések kerültek kilátásba a cégcsoportnál, valamint a szériatermékek gyártásában is növekedéssel számolnak. A munkaállomások kialakítása a legmodernebb lean- és ergonómiai szempontok alapján történik, ennek eléréséhez a jelenlegi alkalmazottak képzéseken vesznek részt, illetve a vállalat további szakembereket vesz fel ezen folyamatokhoz. A tervek között szerepel a vezetősávok házon belüli stancolása is, amelytől a szállítóutak lerövidülését, illetve a további megmunkálási költségek csökkenését reméli a cég, valamint gyorsabb alkalmazkodást ügyfeleik jövőbeni igényeihez.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek