Szerinted András Magyarország legjobb IT szakembere?

2018. március 23., péntek, 14:01

Címkék: Audi Hungaria Motor autógyár autógyártás autóipar győr IT IT állás IT infrastruktúra mérnöki állás

„Nagyon érdekes kihívás a termelésről érkező igényekre hatékony és újszerű informatikai megoldásokkal szolgálni – és így szüntelenül követni az újonnan felbukkanó technikai lehetőségeket.” – fogalmazott Németh András az IThon.info pályázatán.

András összesen 5 éve dolgozik az Audinál, ahol eleinte külső cég munkatársaként vett részt a munkában, két éve viszont átvette a cég, amit mindenképpen előrelépésnek tekint. A junior szakember rendszer és folyamatintegrátorként segíti a járműgyártási, termelési folyamatok IT feladatait. Gyakorlatilag ugyanazokon a rendszereken dolgozik, amelyeken külsősként is, azonban immár egy magasabb szinten. Ezek nem mások, mint a termeléshez kapcsolódó informatikai szoftverek, alkalmazások, amelyeknek Audis kollégaként már a szolgáltatásmenedzsere.

A cégen belül nyilvánosak az egyes pozíciók: elérhetők a munkaköri leírások és az is, hogy melyik szint eléréséhez milyen képességek szükségesek. András idén év elején már előrelépett egy magasabb pozícióba, amivel párhuzamosan egy 7 fős csapat is kapott. A csapat nem az új pozícióval járt, hanem egy olyan plusz feladatkör, ahol team koordinátorként is bizonyíthatja a rátermettségét.

Az előrelépéshez elengedhetetlen a folyamatos fejlődés, amelyben a cég abszolút segítségére van: különféle belső képzéseken, és külső partnerek által szervezett tréningeken is részt vehet annak érdekében, hogy naprakészen tarthassa a tudását. Az egyes területeken tapasztaltabb kollégák mentorként is szerepet vállalnak a fiatalabb, vagy nem olyan régóta a cégnél dolgozó munkatársak fejlesztésében. Emellett a féléves gyakoriságú értékeléseken kapnak visszajelzést a szakmai előmenetelükről, és itt van arra is lehetőség, hogy a potenciáljuknak megfelelő képzéseket egyeztessék.

A munka és a magánélet egyensúlyát hivatott elősegíteni a rugalmas munkavégzés lehetősége is, ami nagyban megkönnyíti a különféle ügyek intézését, amelyek miatt így nem kell feltétlenül szabadságot kivenni. A home office lehetősége egyelőre tesztelési fázisban van, de megvan rá a nyitottság, a kérdés csupán az, hogy vajon minden munkakörben lehetséges-e a hatékony munkavégzés az irodától távol is.

Azoknak, akik már családosok, egyéni megegyezés alapján van lehetőségük a szokásostól eltérő megoldásokra – ezeket mindenki a saját vezetőjével kell, hogy megbeszélje, de nem titok, hogy ilyenkor mindig az optimális megoldásra törekszenek annak érdekében, hogy mindenki a lehető legjobban járjon, és így még nagyobb lelkesedéssel és lojalitással végezze a rábízott feladatokat.

András egyik kedves projektje a Microsoft Hololens alapú kiterjesztett  valóság világához kapcsolódik, és egyelőre még a Proof of Conceptnek nevezett eljárásban tesztelik a felhasználhatóságát. Az eszközöket már beszerezték, és hamarosan elkezdik annak ellenőrzését, hogy mennyire hatékonyan alkalmazhatóak – az egyik terület, amelyen alkalmaznák majd, az az új modellek szerelési folyamatainak betanítása, de emellett más lehetőségeket is látnak az eszközben.

Az utóbbi években egyre több ilyen Proof of Concept eljárás ment végbe: az is előfordul, hogy valamilyen ötletet el kell engedni, mert nem használható jól  gyakorlatban, de mindenképpen jó irány az, hogy egyre nő az ilyen tesztek száma, hiszen ez is remek példa arra, hogy milyen sok újdonsággal van lehetőség megismerkedni, és kipróbálni a bennük rejlő lehetőségeket.

 

Az IThon.info a hazai informatikus állások népszerűsítéséért dolgozik csaknem másfél éve. Felhívásukra, amellyel szeretnék megtalálni az év legjobb hazai IT állását, közel 100 pályázat érkezett, ezek közül választják ki a junior, szenior, vezető szakértő szint kategóriák legjobbjait. Németh András pályázatát ITT tudod elolvasni. Szavazz Andrásra, ha szimpatikus volt bemutatkozása.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek