Szakmai kalandból így kerültem az Audi Műszaki Fejlesztésének tervezőasztalához!

FRIDAY NIGHT FEVER az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztésén, május 10-én. Mi gázt adunk péntek este! Te mennyit adnál bele a karrieredért?

2019. április 05., péntek, 16:02

Címkék: állás állásajánlat Audi Hungaria Motor Kft. autógyár autógyártás mérnöki állás

Életfilozófia, tudatos karriertervezés, honvágy, vagy a véletlenek szerencsés konstellációja? Talán mindez együtt támogatta Miletics László pályafutásának elindulását az Audi Hungaria Zrt. Járműhajtás Fejlesztésének területén. Az áttörést egy szakmai rendezvény jelentette számára tavaly novemberben, a Fejlesztőmérnökök napja, ami új köntösben idén május 10-én kerül megrendezésre az Audi győri gyártó telephelyén.

Miletics László: Győri vagyok, de a középiskola után Budapesten diplomáztam gépészmérnökként.2011-ben kezdtem el egy fejlesztőközpontban dolgozni, ahol légzsákvezérlők mechanikai konstrukciójával foglalkoztam, először szériatámogatással, majd új projektek bevezetésével. Vevőm volt a Volkswagen, ami érdekes párhuzam, hiszen most is VW motorokkal foglalkozom… sőt, a volt munkahelyem termékét itt a győri Audi gyárban is beépítik a járműszereldében.

Mikor fogalmazódott meg benned a váltás gondolata?

Miletics László: Szívesen dolgoztam az előző munkahelyemen is, viszont a magánéletemben elérkezett az idő, hogy családbarátabb környezetet keressünk. A feleségemmel mindketten családi házban nőttünk fel, mindkettőnknek cél volt ez az életforma. Győr környékén találtunk több lehetőséget, ami miatt ebbe az irányba vettük a kanyart.

Próbáltad már korábban is felvenni a kapcsolatot az Audi Hungariával?

Miletics László: Igen, az Audi honlapján regisztráltam, pusztán azzal a céllal, hogy kövessem az aktuális információkat. Hírlevélben értesültem a rendezvényről, kapva kaptam a lehetőségen, mert az időzítés aktuális volt.

Milyen elvárásokkal érkeztél a Fejlesztőmérnökök napjára?

Miletics László: Nem érkeztem elvárásokkal, tudtam, hogy az Audi Műszaki Fejlesztésének konstruktőr, szimulációs- és tesztmérnök kollégáival találkozhatok majd, és ez a közvetlen kapcsolatfelvétel vonzott leginkább.

Kettőn áll a vásár! A rendezvény egy lehetőség. Úgy érdemes eljönni, hogy az ember felkészül. Meg lehet találni azokat a személyeket, akik a releváns válaszokat adják, de a tudatosságra is szükség van.

Hiába jó a rendezvény, ha nem céltudatos a közönség!

Milyen érzésekkel mentél haza?

Miletics László: Már a nyitó előadás megadta az alaphangulatot: olyan területekre világított rá, amiket a hírportálokon nem lehet megtalálni. A leghasznosabb a networking, hiszen ott tudtam feltenni a kérdéseim, amikre választ is kaptam. Ez volt a legjobb az egészben!

  • Milyen termékeknél kell szériatámogatás?
  • Hogy épül fel a kompetencia a csapatban?
  • Ki miért felel?
  • Hogy érzik magukat itt a kollégák?

Ma úgy látom, abszolút szinkronban van a személyes tapasztalatom a rendezvényen elhangzott válaszokkal. Sőt, a tapasztalatom felülmúlta az elvárásaimat. A tapasztalt kollegák sokat segítettek nekem a beilleszkedésben, és abban, hogy felvegyem a ritmust, amit a szakmai képzések is jelentősen támogattak.

A cég és a környezet is vonzó. Szerintem Győr a világ legszebb városa, bár tudom ez elfogultan hangzik! Élhető város, ahol lehet jövőt tervezni. Én nagyon szeretem a kézilabdát, a sportot és a nyugalmat is megtalálom. Az Audi pedig a végtelen lehetőségeket jelenti számomra. Nem kell félni, ha egy pozícióban nem találja meg az ember a számításait, akkor is tud cégen belül mozgásteret találni, ahol a leginkább tudja kamatoztatni azt a tudást, amit magával hoz.

Mi a kedvenc győri éttermed?

Kispipa vendéglő.

Melyik a kedvenc Audi modelled?

S5 Sportback.

Mi az életfilozófiád?

Lifelong learning.

Mi ad lendületet a mindennapokban?

A család.

Hogyan töltődsz?

A boldogság egyik alapköve a hozzáállásunk. A munkához való attitűdünk meghatározza a szakmai boldogságunkat. Otthon pedig jelenleg a gyermeknevelés tölt fel.

Mi a 3 legfontosabb kritériumod a munkában?

  • Technikai felszereltség, munkakörnyezet
  • Jó csapat, sokféle embertípus
  • Tanulási lehetőség

Miért jó konstruktőrnek lenni?

Miletics László: Egyrészt létrehozhatsz egy terméket, ami majdnem olyan, mintha a gyermeked lenne. (nevet) A szériatámogatás pedig azért szép és érdekes, mert nem tudhatjuk, milyen új igény merül fel  a gyártósoron, így mindig vannak új feladatok, és ehhez rugalmasan és kreatívan kell hozzáállni. Nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba lépni.

Az Audinak olyan munkatársakra van szüksége, akik proaktívak, akik nyitottak és szeretnek tanulni!

Na és kik tervezik a jövő villamos hajtásait? Hogyan kapcsolódik a végeselem (FEM) szimuláció az RS3 Limousine-hoz? Kik vizsgálják a motormenedzsment rendszerek működését, felépítését és az ehhez kapcsolódó méréstechnikai feladatokat? Regisztrálj a FRIDAY NIGHT FEVER rendezvényünkre, és mindenre fény derül!  Találkozzunk május 10-én, péntek este az Audi Hungaria Műszaki Fejlesztésén!  

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek