Sikeresen zárt a 22. Óbudai Egyetem Állásbörze

2019. március 06., szerda, 18:45

Címkék: állás állásbörze állásbörze álláskereső képzés mérnöki állás műszaki képzés óbudai egyetem Óbudai Egyetemi Állásbörze

Az egyetemi események sorában kimagasló jelentőségű a 20 éves múltra visszatekintő, minden év februárjában megrendezett Óbudai Egyetem Állásbörze, amely Magyarországon az év első nagyszabású állásbörzéje Budapesten.

Az elmúlt évek sikereire alapozva idén is két napon, két helyszínen került megrendezésre az Óbudai Egyetem Állásbörzéje. Február 27-én Óbudán, a Bécsi úti főépület aulájában 35 kiállító közel 200 m2 területen várta az érdeklődőket, míg másnap, február 28-án a józsefvárosi telephelyen, a Tavaszmező utcában 25 partnerszervezet jelent meg közel 140 m2-en kiállítva. A két helyszínen az Egyetem vezetése mellett a kerületi önkormányzatok is képviseltették magukat.

Az érdeklődők számos szakterületről érkező kiállítóval találkozhattak, mint az autóipar, az informatika, a telekommunikáció, a bank és biztosítási szektor, a kiskereskedelem, az elektronikai, és energetikai ipar, a gyártás és termelés, a szállítmányozás, a logisztika, a könyvelés, a könyvvizsgálat, és a közszféra területéről. Az állami és közszolgáltatók is jelen voltak, mint az Információs Hivatal, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, az Budapesti Elektromos Művek, a MÁV-csoport, BKV.

A versenyszférából is sok nagyvállalat bemutatkozott az Állásbörzén, így többek közt az Audi Hungaria Zrt., a Robert Bosch Kft., a Deloitte Kft., az ABB Kft., a Nokia Solutions and Networks Kft., a P&G , az SAP Hungary Kft., de kitelepül a Morgan Stanley Magyarország Elemző Kft., a Magyar Suzuki Zrt., az OBO Bettermann Hungary Kft. és a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. A gazdasági szférából érkező partnerek mellett a Magyar Honvédség Toborzó Irodája is kiállított, standjukon repülőgép szimulátort és különböző lézer fegyvereket lehetett kipróbálni.

Az Egyetem főépületében Kelemen Viktória alpolgármester és Dr. Gáti József általános rektorhelyettes köszöntötte a megjelenteket, míg másnap a Tavaszmező utcai épületünkben Földesi Gabriella kancellár és Sántha Péterné alpolgármester üdvözölte a megjelent cégek képviselőit, a hallgatókat és a partner középiskolák végzőseit.

A börze iránt érdeklődők nagy száma – csak az Egyetem közel 1500 hallgatója vett részt a rendezvényen – mutatja, hogy az esemény által nyújtott közvetlen kapcsolatteremtés lehetősége mennyire fontos az egyetemi hallgatók és fiatal szakemberek, valamint a cégek, vállalatok számára. A kétnapos rendezvény lehetőséget kínált a kiállítóknak a bemutatkozásra, állásajánlataik ismertetésére; a hallgatók, oktatók számára pedig arra, hogy informálódjanak a friss diplomások, gyakornokok, kooperatív képzésen résztvevő hallgatóink iránti keresletről, álláspiaci lehetőségeikről.

Az Állásbörze kiváló alkalom mind az új munkaerő, mind a leendő munkahely, gyakorlati hely felkutatására, mely remek lehetőség saját hallgatóink számára is. Sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy mind a rendezvényen megjelenő cégek, mind pedig az ide látogató diákok egyaránt elégedetten, hasznos ismeretekkel gazdagodva távoznak. A személyes találkozás lehetőséget ad a közvetlenebb kapcsolat kialakítására a hallgatók és leendő munkaadóik között. A Börzén résztvevő cégeknek lehetősége nyílik felmérni a frissen végzettek szakmai felkészültségét, tapasztalatát és a munkahellyel szemben támasztott elvárásait. Emellett kiváló alkalom arra, hogy megismertessék vállalatukat a hallgatókkal, ugyanakkor a hallgatók tájékozódhatnak a cégek által nyújtott lehetőségekről, a pályakezdőkkel, gyakornokokkal szemben támasztott elvárásaikról.

A kétnapos börzén az Óbudai Egyetem saját standdal is megjelent, ahol az intézmény a BSc diploma megszerzését követő lehetőségekről nyújtott tájékoztatást az érdeklődőknek, bemutatva a mester-, a posztgraduális-, és a doktori képzéseket, ismertetve az Egyetem karrierlehetőségeit.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek