Melyik cégnél érdemes mérnökként elhelyezkedni?

Országos Képzési és Karriernapok szeptemberben is

2015. szeptember 21., hétfő, 05:54

Címkék: állásajánlat Audi Hungaria Motor Kft. bosch Denso Gyártó Magyaroszág Kft. HVG Állásbörze Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. mérnöki állás Opel Szentgotthárd Kft.

A műszaki terület egyre változatosabb és izgalmasabb kihívásokat tartogat a fiatal és tapasztalt szakembereknek egyaránt. Napjaink mérnöke részt vehet a világ vezető cégeinek kutatási, fejlesztési, tervezési, sőt a gyártási munkafolyamataiba is a hazai központokban. Milyen feltételeknek kell megfelelni, ha valaki a szektor meghatározó munkaadójánál szeretne elhelyezkedni? Milyen munkakörülményeket kínálnak a frissen felvett munkatársaiknak?

Információk első kézből

Cégenként változik egy mérnök feladatköre. Egészen az elemzéstől a fejlesztésen át a folyamatok ellenőrzéséig. Széles spektrumon mozognak azok a kihívások, amivel nap, mint nap találkozik. Vajon hogyan lehetséges, hogy az Audinál több mint egy millió motor és 84 000 autó készül el januártól június végéig? Milyen technológia áll a Mercedes munkatársainak rendelkezésére Kecskeméten, amivel a kizárólag Magyarországon gyártott, nagy nemzetközi népszerűségének is örvendő CLA készül el? Hogyan képzelheted el a Luk Savariánál a tengelykapcsoló rendszerek gyártásának lépcsőfokait? Ezekre a kérdésekre a cég munkatársain kívül kevesen tudják a választ, éppen ezért érdemes kilátogatni egy karrierrendezvényre, ahol közvetlenül velük beszélgethetsz. A megfelelő információk birtokában, könnyebben lehet dönteni a karrierlehetőségek között is.

Több mint 70 mérnöki lehetőséget kínáló cég egy helyen

A HVG Állásbörze igazi kincsesbánya a műszaki területen perspektívákat kereső hallgatóknak és végzett szakembereknek egyaránt. Hazánk legjelentősebb karrierrendezvényén ugyanis 2015. szeptember 23-24-én is nagy számban képviselteti magát a szektor színe-java. Többek között olyan vállalatok munkatársaival lehet közvetlenül beszélgetni, mint az AUDI, a Bosch, a Continental, a DENSO, a Knorr-Bremse, a Mercedes, a LuK Savaria, az Opel vagy éppen a Suzuki. Milyen munkakörülményeket kínálnak? Mennyire fontos a nyelvtudás? Mennyire támogatják a szakmai fejlődést? A cégek az ilyen és ehhez hasonló kérdéseidet is várják a rendezvény két napja alatt.

Hogyan lehet hatékony a részvétel?

Az eredményes részvétel kulcsa a felkészültség. Fontos, hogy céltudatosan keresd fel a számodra releváns kiállítókat. Ehhez érdemes néhány dologgal már előre készülni. Tanácsos a HVG Állásbörzére készülve átgondolni, hogy milyen karrierlehetőségek is jöhetnek szóba nálad. Egy helyszíni beszélgetés akár a kiválasztás első lépcsőfoka is lehet, ezért javasolt az aktuális önéletrajzot (magyart és idegen nyelvűt is) elhozni. Fontos a magabiztos fellépés, az alkalomhoz illő viselet és néhány jól irányzott, komolyabb érdeklődést feltételező kérdés.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, csak regisztrációhoz kötött, melyre a www.hvgallasborze.hu oldal ad lehetőséget.

Ragadd meg az alkalmat, és tegyél a karriercéljaid eléréséért!

Találkozzunk személyesen!

HVG Állásbörze

Országos Képzési és Karriernapok

Mikor? 2015. szeptember 23-24. (10:00-18:00)

Hol? Budapest, SYMA Rendezvényközpont, A csarnok

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek