Az ideális munkahely nem smafu

A jó munkahely megtalálásához érdemes egy mérnöki tervet készíteni.

2019. március 26., kedd, 06:00

Címkék: állás állásajánlat Chemplex hajtás hajtásrendszer hajtástechnika mérnöki állás

Érzed és tudod, hogy másképp is lehetne, mégis tolod tovább és minden nap bemész ugyanoda, pedig az egészet a hátad közepére nem kívánod. Vagy már annyira megszoktad, hogy egyszerűen meg sem fordul a fejedben az, hogy másképp is lehetne?

De milyen az ideális munkahely?

Az  ideális munkahely nem a munkáról szól. Most megleptelek ugye? Az ideális munkahely arról szól, hogy olyan munkát végzel, amit szeretsz és a munkahelyed lehetővé teszi, hogy a munkád által megvalósítsd önmagad és elérd személyes céljaidat. Természetesen az is ugyanilyen fontos hogy miközben dolgozol, járulj hozzá a vállalat céljainak eléréséhez. Akkor leszel motivált, ha miközben szereted a munkád, tudod, hogy céljaid is teljesülnek és a közösség is elismer.

Mi a Chemplexnél azt valljuk, hogy a jól elvégzett munkád az út ahhoz, hogy jól élj, és nem azért élsz, hogy dolgozhass látástól vakulásig. A legtöbb kollégánkról elmondható, hogy annyira beleáll a felelősségbe, hogy élhető ritmusban, mégis látványosan halad mind a közösség, mind az egyéni céljai felé. Erre nem képes bárki. Nyilván ezért nem dolgozik bárki a Chemplexnél… Az a jó hír, hogy tanulható és fejleszthető képességről van szó. A legtöbb ember jó startoló. Valójában ahhoz, hogy haladj, nem a startnál kell erősnek lenned, hanem a kitartásoddal remek finiselővé kell válnod: igazi hardcore-arccá.

Eddig furán hangzik, ugye? Vagy nem is ezeket a dolgokat fontosnak. Lehet, hogy sok negatív emlékeket, rossz tapasztalatokat raktároztál el magadban: 

Ha késel négy percet, a főnököd az óráját nézegeti és tudod, hogy aznap már esélytelen őt megközelítened bármivel is, mert zord lesz veled. Így büntet. És jó, ha nem aláz meg, nem üvölti le a fejed a kollégák előtt - bár ez vérmérséklet kérdése.

Aztán a másik kedvencünk az, hogy az a munkaidő legyen letöltve. Szerintünk pedig nem, ne az idő legyen letöltve! Viszont készülj el az aznapra kitűzött, a hétre kitűzött munkával határidőre. Add át az értékes végterméked, ami illeszkedik a tervbe, hiszen te magad is a terv része vagy. Ha nem tudod hozni a te értékes termékeidet, megakasztod a flow-t, és nem tudjuk értelmezni az időtöltésedet. Mi tiszteljük a csapattagjainkat! Megbízunk bennük, mert nem csak tudjuk, de minden nap látjuk is hogy vannak céljaik és azonosulnak a vállalat céljaival is.

És a sor végeláthatatlan: türelmetlen főnökök, ármánykodó, pletykás kollégák… pedig lehet, hogy ők is csak rossz helyen vannak és még ők sem találták meg a számukra ideális munkahelyet.

De mit tudsz tenni ebben a helyzetben? Semmiképpen ne törődj bele abba, hogy mástól sem hallasz jobb sztorikat! Tégy magadért! Nem számíthatsz másra!

Azaz ránk igen, de elsősorban akkor, ha eljárástechnikai mérnök vagy, vagy vegyipari tervezésben jártas tervezőmérnök. Akkor jöhetnél hozzánk dolgozni, ami konkrétan egy sikeres lépés lenne. Ha te magad nem ezen a területen dolgozol, de van eljárástechnikai mérnök vagy vegyipari gépészmérnök ismerősöd, aki beleillene a rólunk alkotott képbe, szólj neki, hogy várjuk!

Ha nem tudtunk neked ideális munkahelyet kínálni, de elégedetlen vagy a jelenlegi helyzeteddel, akkor nincs más teendőd, találd meg azt, ami a tiéd! Például így:

Találd meg az ideális munkahelyet és élj végre teljes életet!

Kiváló gondolat! Jó irány, de tudod azt, hogy pontosan mit akarsz? Mi a Chemplexnél szeretjük a tudatos kollégákat és látjuk azt, hogy aki tudatosan tervezi az életét, kristálytiszta célok felé halad, az jár jó úton. Segíthetünk neked is, hogy megtaláld a jó utat? 

Az életvezetési tanácsadók, önismereti vagy siker-bestseller írók egybehangzóan javasolják azt a technikát, hogy ha egy jó munkahelyet szeretnél, akkor készíts egy mérnöki tervet!

  1. tisztázd le magadban, hogy mit akarsz
  2. alkosd meg a vágyott célt tűpontosan és megfelelően részletgazdagon
  3. írd le, hiszen azzal, hogy leírod magadnak, azzal már azonnal kézzelfoghatóvá teszed és máris több, mint egy röpke gondolat  
  4. vizsgáld meg azt, hogy mit kell tenned azért, hogy elérd, amit kitaláltál
  5. foglalkozz a terveddel minden nap - tedd ki olyan helyre, ahol minden nap el tudod olvasni
  6. tűzd ki a határidőt, amikor megvalósul a terved, azaz amikor már az új munkahelyeden szeretnél dolgozni

Nincs ebben semmi földöntúli varázslat, egészen egyszerűen összegyűjtöd a leendő munkahelyeddel kapcsolatos gondolatokat és arra ösztönzöd magad, hogy nap, mint nap elolvasva a célodat, tudatosan vagy ösztönösen tegyél annak érdekében, hogy ez megvalósuljon. A recept nem ígér azonnali és készen, ingyen kapott megoldást, de segít magad folyamatosan fókuszban tartani és haladni a célod felé. Az, hogy megtaláld a számodra legjobb, a téged ki- vagy beteljesítő munkahelyet, olyan alapvető szükséglet, mint az éhség, vagy a szomjúság. Ne bagatellizáld el!

És ha jönnél hozzánk tervezőmérnöknek: marketing@chemplex.hu. Várunk!

www.chemplex.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek