A Farnell elindította a Global Women in Engineering Survey 2022-t

2022. június 23., csütörtök, 21:47

Címkék: állás elektronikai ipar Farnell felmérés mérnöki állás munkaerő munkaerőpiac

Az idei globális iparági felmérés közvetlen betekintést ad az egyenlőség elérésének jelenlegi akadályaiba, valamint a munkahelyi diszkriminatív gyakorlat csökkentési lehetőségeibe.

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell az element14 közösséggel együttműködve bejelentette az éves Global Women in Engineering Survey elindítását. A felmérés lehetőséget kínál a mérnöki szakmában dolgozó nők számára, hogy megosszák meglátásaikat és tapasztalataikat, rávilágítva a karrierfejlesztésre, valamint az elektronikai mérnöki ipar tágabb kihívásaira és lehetőségeire.

A felmérés az International Women in Engineering Day napon (június 23.) kezdődött, két hónapig tart, így augusztus 20-án, szombaton zárul. Az idei globális iparági felmérés közvetlen betekintést ad az egyenlőség elérésének jelenlegi akadályaiba, valamint a munkahelyi diszkriminatív gyakorlat csökkentési lehetőségeibe. A felmérés eredményeit 2022 szeptemberében teszik közzé.

„Idén új kérdésekkel bővítettük a korábbi felmérések során kiemelt problémákat – mondta a Dianne Kibbey, az element14 közösségi médiájának globális vezetője. – Jóllehet egyértelmű, hogy iparágunk a helyes irányba halad, van még tennivaló. Alig várjuk, hogy még több sikertörténetet tárjunk fel olyan nőkről, akik kiváló eredményeket értek el iparágunkban.”

A 2021-es globális felmérésben 370 ember válaszolt. A legtöbb válaszadó 25 és 54 év közötti volt, és valamivel több mint felük nyilatkozott úgy, hogy több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik az elektronikai gépiparban. A felmérés kimutatta, hogy bár a mérnöki területen dolgozó nők mindkét nemtől támogatást kapnak, összességében még mindig alulreprezentáltak, és különféle fokú diszkriminációt szenvednek el.

A 2021-es kutatás továbbá azt is feltárta, hogy minden válaszadó úgy gondolja, hogy a modern munkaerőpiac legfontosabb célja a nemek közötti egyenlő bánásmód. Az idei felmérés kulcsfontosságú mutatója lesz annak, hogy ez a pozitív tendencia folytatódott-e.

A Farnell Global Women in Engineering Survey 2021 főbb eredményei a következők voltak:

  • Mindkét nemnek hasonló a véleménye a nők által a mérnöki ipar számára nyújtott előnyökről, és úgy vélik, hogy az egyenlőtlenséggel foglalkozni kell. Ha több nőt emelnek vezető pozíciókba, ahol példaképként és mentorként léphetnek fel más nők számára, az megerősíti az esélyegyenlőségi programok végrehajtását, illetve csökkenti az egyenlőtlenséget és a szexizmust a munkahelyen.
  • A kutatás sok kérdésben erős egyetértést mutatott, miközben néhány lényeges különbséget is feltárt. Annak ellenére, hogy a nők a jó fizetést a mérnöki munka előnyeként említik, továbbra is úgy gondolják, hogy továbbra is problémát jelent a nemek közötti bérszakadék.
  • Az egyik erőteljes megállapítás az volt, hogy a nők kevésbé aggódtak amiatt, hogy munkájuk miatt utazniuk kell, mint ahogyan azt más nemek érzékelik. A megkérdezett nők mindössze 15%-a vélekedett úgy, hogy az utazási idő csökkentése jót tenne a munka és a magánélet egyensúlyának és a karrierlehetőségeiknek, szemben az összes többi válaszadó 25%-ával. Ez azt sugallja, hogy tovább csökken a nők mérnöki pályáján való előrelépésének egyik észlelt akadálya.
  • Mindkét nem arra ösztönzi a nőket, hogy legyenek magabiztosabbak, bízzanak képességeikben, és vállalják a mérnöki munka kihívását. A nőket a mérnöki karrier felé vezető ösztönzők közé sorolják, hogy lehetőségük nyílik különféle projekteken dolgozni, részt venni a következő generációs technológia megszületésében, valamint megteremteni és ápolni a munka/magánélet egyensúlyát.

A Farnell által támogatott felmérés átfogó képet ad arról, hogy az elektronikai iparban dolgozó nők milyen kihívásokkal néznek szembe, és hogyan tudják ezeket sikeresen megváltoztatni saját maguk és az általuk képviselt szervezetek számára.

Ha szeretne részt venni a Farnell új Global Women in Engineering felmérésében, kérjük, látogasson el a következő oldalra: https://www.surveymonkey.co.uk/r/FarnellWiE2022

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek