4 ok miért NE válts S21-ről S22-re

2022. október 20., csütörtök, 10:36

Címkék: Android mobiltelefon samsung telefon

Egy népszerű széria új modelljének érkeztével mindig felmerül a kérdés, megéri-e váltani és lecserélni a nagyjából 1 éves készüléket a legújabb változatra. A Samsung Galaxy S az Android vonalon a felsőbb kategóriába tartozik, általában az év elején jönnek az új készülékek, ezért mindig felpezsdül a tech világ az új képviselő megjelenésével.

Most megnyugtatjuk picit a Galaxy S21 tulajdonosokat, hogy nem biztos, hogy gyorsan meg kell szabadulni a 2021-es modelltől. NE válts, ha…

…nem tör rád a rettegés a műanyag hátlap miatt

A Galaxy S22 már fényes üveg hátlapot kapott, valószínűleg azért is, mert az S21 műanyag borítását sokan nem nézték jó szemmel. A kritikus hangok szerint, egy 300 000 Ft-os telefontól azért elvárható lenne egy fémes vagy üveg borítás. Gyakorlati szempontból azonban ennek túl nagy jelentősége nincs, ha a járdára pottyantod, az üveg hátlap ugyanúgy törni fog, mint a műanyag. Vízállósság terén pedig nincs különbség a két készülék között. Tapintásra pedig az S21 abszolút kellemes, nem egy ujjlenyomat-mágnes.

…megvoltál az 50 mpx nélkül

Az S22 egyik legnagyobb újítása a főkamera felbontásának felturbózása volt. Az S22 50 mpx hátlapi főkamerát kapott. Természetesen tapasztalható minőségi előrelépés, de sokkal nagyobb lett a képfájlok mérete is, ami tekintve a fix, nem bővíthető háttérteret, gyorsan betelítheti a telefon memóriáját. Az 50 mpx jól hangzik, de gyakorlati haszna nem sok van, hacsak nem fogunk heti szinten 100x150 cm fotókat nyomtatni vagy extrém képkivágásokkal operálni. Képminőség szempontjából az S21 főkamerája több, mint megfelelő.

…nem vagy egy nagy éjjeli videós

A másik igazán nagy előrelépés az éjjeli, esti videórögzítés terén történt. Az S22 egyértelműen, szabad szemmel láthatóan jobb videókat készít éjjel. Amennyiben, te éjjel inkább alszol és nem a várost róvod, hangulatos snittek rögzítésével, tökéletesen megleszel az S21 videójával. Az S22-ben javult az optikai stabilizálás is, de ez is csak az éjjeli felvételeken látható egyértelműen.

…nem tudod megemészteni a plusz 100 000 Ft-os árcímkét

Bizony a nagyobb felbontású hátlapi kameráért, az üveg hátlapért és a javított videó élményért most százezerrel többet kell kiadnod. Valószínűleg ez lesz a fő ok, amely meggyőzi az S21 tulajdonosokat, hogy a jelenlegi készülékük nem a szemétdombra való. Mivel a Samsung 4 éves szoftveres támogatottságot garantál, még 1-2 évig az S21 remek telefon marad. Az S22-re váltásról inkább az S10 tulajdonosoknak érdemes elgondolkodniuk.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek