Régi célok és újdonságok a Pollack Expón

Ingyenesen látogatható szakkiállítás és kísérőrendezvényeik 2014. február 27–28-án

2014. február 03., hétfő, 11:06

Címkék: Leonar3Do Pécs Pécsi Tudományegyetem Pollack Expo szakkiállítás

Vajon mi kell ahhoz, hogy az ország közel kétszáz ipari és szolgáltató cége találkozzon több ezer, műszaki újdonságra kíváncsi látogatóval Pécsett? A kulcsszó a Pollack Expo szakkiállítás és konferencia, illetve a szervező, a Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar.

 
A Pollack Expót nyolcadik éve szervezik meg, és a rendezvény nagy utat tett meg, amíg a kar egyetemi campusában helyet adó építő, gépész és villamos szakmai napoktól a 4000 m2 kiállítóterű Pécs Expo Centerig és az országos hírnévig jutott. A szakkiállítás célja eredetileg az volt, hogy az egyetemi hallgatók az iskolapadban megszerzett ismereteik mellé az ipari cégek újdonságait és fejlesztéseit is megismerhessék. A nemzetközi konferenciákat, mérnökfórumokat és állásbörzéket felvonultató rendezvény azonban már jóval túlmutat az eredeti célon.
 
Önt is várják a szervezők kiállítóként vagy látogatóként! Regisztráljon a 2014-es Pollack Expóra!
 
A szervezők minden évben igyekeznek egy-egy szakterületet bemutatni, így idén az informatikai alkalmazásokra fókuszálnak. Az informatika – amely valamennyi műszaki területen és a hétköznapi felhasználók mindennapjaiban is jelen van – a Pollack egyik legpreferáltabb képzési területe. Jól mutatja ezt az is, hogy a kar névhasználatába pár éve az informatika szó is belekerült. Bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a plenáris előadások nyitótémájára, amelynek keretében a látogatók a Leonar3Do fejlesztésekkel ismerkedhetnek meg. A Rátai Dániel által kifejlesztett Leonar3Do Virtuális Valóság Eszköz segítségével nemcsak tudományos környezetben, hanem a mindennapok során is használható az a technológia, amivel jelenleg csak a világ legnagyobb egyetemei, nagyvállalatai és szerencsés tudományos műhelyei rendelkeznek. A program lehetővé teszi bármilyen hagyományos PC-ből virtuális valóság eszköz kialakítását. A szakkiállításon a tavalyi fejlesztésüket is bemutatják, a Leopoly.com ingyenes oktatási eszközt, amelynek segítségével bárki számára elérhetővé válik a 3D-alkotás élménye, a 3D-nyomtatás, szkennelés, és interakcióba léphetnek a virtuális valósággal egy egyszerű böngészőn keresztül. A Paks II. elnevezésű projekt ismertetése lehet a másik favoritnak számító téma a nyitóelőadások sorában, mivel az ipari jelenlétben szűkölködő dél-dunántúli régió legjelentősebb beruházásának ígérkezik az MVM Paksi Atomerőmű újonnan épülő atomerőművi blokkjainak megvalósítása. Az érdeklődők képet kaphatnak az engedélyezés menetéről, a megvalósítás szakaszairól és a projekt műszaki, szervezési és környezettel kapcsolatos kihívásairól is.
A Pollack Expóra látogató középiskolásokat – a Leonar3Do fejlesztések mellett – bizonyára a III. Baranya Open Robotprogramozási verseny érdekli a leginkább. Nemcsak azért, mert a régió bármely középiskolájából nevezhetnek kétfős csapatok, hogy végül a szakkiállításon megrendezett döntőben szerepelhessenek, hanem azért is, mert a fődíj egy részvételi lehetőség a Magdeburgban megrendezendő RoboCup German Open nemzetközi versenyen. Említettük, hogy a Pollack Expo eredeti célja a pollackos hallgatók és az ipari szereplők találkozásának lehetővé tétele. A hallgatók ezen felül szakmai előadásokat hallgathatnak, amelyek számos diáknak adhatják meg a kezdeti segítséget szakdolgozati témájuk megválasztásához vagy szakmai versenyeken való részvételhez. Az állásbörzék állandó elemei a szakkiállításnak, lehetőséget biztosítva a cégeknek a bemutatkozásra, a végzősöknek az álláskeresésre vagy a munkaerő-piaci igények feltérképezésére. A szakkiállítást látogatók köre nagyon széleskörű. A kiállítók, egyetemisták és oktatóik mellett találunk a közönség körében diákjaikat kísérő középiskolai tanárokat, családi házat építő vagy felújító magánszemélyeket, ipar- vagy építészkamarai tagokat és nyugdíjas mérnököket egyaránt.
www.pollackexpo.hu
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek