Arduino oktatókészletet fiatal tanulók számára

Az új CTC 101 oktatókészlet innovatív gyakorlati elektronikai, programozási és mechatronikai képzést nyújt

2017. július 26., szerda, 06:00

Címkék: elektronika mechatronika műszaki képzés műszaki oktatás oktatás rs RS Components

Az RS Components (RS), az Electrocomponents plc (LSE:ECM), a mérnökök globális beszállítója bejelentette az Arduino CTC 101 oktatókészlet megjelenését, mely egy teljes e-tanulási platform, és lehetővé teszi a fiatal tanulóknak, hogy megtanulják az elektronika, a programozás és a mechatronika alapjait. A CTC 101 készletet tanárok és egyéb, az oktatás területén dolgozó instruktorok számára tervezték, akik elsősorban 13 és 17 év közötti középiskolás diákokat oktatnak.

A CTC 101 öt tematizált modullal és több mint 25 gyakorlati kísérlettel támogatja a programozást és a mechatronikát. A készletben lévő minden alkotóelem teljes mértékben újra felhasználható, így a kísérletek végtelen számú kombináció szerint átvariálhatók a haladó tanulók és projektek számára.

Mindegyik CTC 101 készlet elegendő elektronikai alkatrészt tartalmaz, hogy kiszolgáljon egy 24 fős osztályt és egy tanárt. A készlet tartalma: hat Genuino 101 programozható mikrovezérlő kártya; hat Arduino oktatópanel; egy készletérzékelő és -működtető elem; alkatrészmodulok; makettlemezek; elektronikai alkotóelemek, csatlakozók és vezetékek széles választéka; egyéb alkatrészek, mint például szervomotorok, USB-kábelek, kerekek és csapágyak, akkumulátorok és tápmodulok.

A CTC, vagy Creative Technologies in the Classroom (kreatív technológiák az osztályteremben) az Arduino egyedülálló STEAM (tudomány, technológia, mérnöki munka, művészet és matematika) programja középiskolai oktatáshoz. Az Arduino oktatási program célja, hogy az oktatók számára olyan szükséges hardver- és szoftvereszközöket biztosítson, melyekkel a tanulás gyakorlati élménnyé tehető.

A tanulók egy sor jól dokumentált és könnyedén megvalósítható kísérlet során megismerhetik a programozás, az elektronika és a mechatronika alapjait. A programhoz tartozó képzés elérhető az Arduinónál rögzített oktatóanyagok, segédanyagok és GyIK-fórumok formájában.

Jelenleg a CTC 101 kizárólag az RS-nél rendelhető meg, és csak az EMEA-országokban és az ázsiai csendes-óceáni térségben érhető el.

hu.rs-online.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek