A következő generáció támogatása

Diákprojekteket támogat a norelem

2023. május 26., péntek, 10:57

Címkék: norelem normália normáliák szabványosítás szerszám szerszámtechnika

A fiatal tehetségek támogatása a norelem vállalati filozófiájának szerves része. Ezt két jelenlegi hallgatói projekt is bizonyítja, amiket a norelem szálerősítésű polimerek 3D nyomtatásával és egy nagy sebességű szállítórendszer fejlesztésével támogat. A fiatal tehetségek támogatásának részeként a norelem számos alkatrésszel támogatja a „FiberFusion” és a „Hyperloop” diákprojekteket.

A norelem ACADEMY célja és feladata a gépészettel kapcsolatos témakörök szisztematikus népszerűsítése. A know-how átadásának formái közé tartozik a szabványos gépelemekkel kapcsolatos képzés, valamint a tervezési témák széles skálájával kapcsolatos műszaki tréning. norelem ACADEMY ugyanakkor megvalósítja a vállalati filozófia egyik pillérét a fiatal tehetségek célzott támogatásával. Ennek fontos része az iskolai és diákprojektek népszerűsítése, amikhez norelem ingyenesen biztosít gépelemeket, valamint szakértői felbecsülhetetlen értékű műszaki támogatást nyújtanak.

A norelem által a közelmúltban támogatott két projekt a «FiberFusion» és a «Hyperloop». A FiberFusion egy két szemesztert felölelő projekt az ETH Zürich-nél, amelynek célja egy additív gyártási folyamat kifejlesztése és nagy pontosságú megvalósítása szálerősítésű polimerek folyamatos 3D nyomtatásához.

Mindehhez norelem számos gépelemet biztosított a projektcsapat számára. Ezek közé tartoztak a rozsdamentes acélból és szürkeöntvényből készült csapágyegységek melyek a tengelyeket tartják, és kis ellenállással forognak. norelem emellett feszítőgörgőket is szállított, amik a szíjhajtás átugrás nélküli kapcsolatát garantálják, éknélkül rögzített tengelykapcsolókat, amik a szálak megfelelő feszítését biztosítják, valamint siklócsapágyakat a szálvezető görgők egyenletes és alacsony ellenállású forgásához.

A könyökcsukló és a gömbfej kombinációjának köszönhetően az összeszerelés egyszerű és biztonságos. A gázrugó forgáspontja egy gömbfej, így nyitás és zárás közben lehetséges az elfordulás. A gázrugó így megkönnyíti a fedél nyitását és zárását.

Egy másik, a norelem által szintén innovatív technológiával támogatott projekt egy Hyperloop elven működő nagysebességű közlekedési rendszer fejlesztéséről és optimalizálásáról szól. Az interdiszciplináris „mu-zero Hyperloop” csoport körülbelül 60 diákja először egy szállítókapszula prototípusát fejlesztette ki, amely egy új meghajtórendszert tartalmazott. A második lépésben egy új csapat fejlesztette tovább a lineáris indukciós motorral hajtott szállítókapszulát, és nagyobb sebességre optimalizálta azt.

A norelem számos gépelemmel támogatta a Hyperloop projekteket. A kerekeket és tengelyeket közvetlenül összekötő, azok egymáshoz képesti elfordulását megakadályozó reteszektől kezdve a kerekeket és csapágyakat axiális irányban rögzítő zégergyűrűkig norelem gépelemei létfontosságú szerepet játszottak a projektben. norelem hengeres illesztőszegeket is adott, amik a különböző szerelvények pontos elhelyezését és összeszerelését könnyítik meg, valamint csillapító elasztomer rugókat, amik a mágneseket választották le a szerkezet többi részéről, menetes szárak segítségével összekapcsolták azokat a tartólemezekkel, hibamentes működést biztosítva.

Idén norelem támogatása egy újabb csapatot juttatatott a következő körbe.

www.norelem.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek