Szakmában.hu címkék

3D nyomtatás ABB állás állásajánlat állásbörze álláskereső Audi Audi Hungaria Motor Audi Hungaria Motor Kft. autógyár autógyártás autóipar autóipari beszállító automatizálás autóverseny Aventics Kft. beruházás BME BMW bosch bosch rexroth budapest Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem cad car debrecen debreceni egyetem díj duális képzés Eckerle eger egyetem elektromobilitás elektronika elemzés elnök energia energiamenedzsment Farnell fejlesztés felmérés felsőoktatás Festo fizetés forgácsolás gumiabroncs gyártás győr hegesztéstechnika huawei HUNGEXPO HVG Állásbörze Infokommunikáció informatika innováció Invitel ipar ipar 4.0 ipari robot iskola IT IT infrastruktúra IT menedzsment járműipar Javier González Pareja k+f karrier Kecskemét Kecskeméti Főiskola képzés kiállítás kinevezés Knorr-Bremse kollaboratív robot konferencia középiskola kutatás kutatás-fejlesztés logisztika Mercedes Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. mérnök mérnöki állás mérnökképzés Miskolc Miskolci Egyetem munkaerő munkaerőpiac munkahely munkahelyteremtés munkanélküliség Műegyetem műszaki képzés műszaki oktatás óbudai egyetem oktatás Opel Szentgotthárd Kft. ösztöndíj pályázat pneumatika Pneumobil Robert Bosch Kft. robot robotika Schneider Electric siemens szabványosítás szakképzés Széchenyi István Egyetem szeged Szegedi Tudományegyetem támogatás tervezői szoftver Új Széchenyi Terv Universal Robots ügyvezető igazgató üzem verseny versenyautó vezérigazgató

Legfrisebb hírek:

A Farnell oktatási kedvezményprogramja akár 30%-os kedvezményt biztosít a diákoknak és tanároknak a teszteszközökre (Cikk)

A kedvezményrendszer a legjobb márkájú tesztberendezéseket és -eszközöket is megfizethetővé teszi az iskolák, egyetemek és nonprofit kutatóközpontok számára.

A diákok kávéfőző projektje a norelem gépelemeitől és szaktanácsaitól kapott lendületet (Cikk)

A Bécsi Műszaki Egyetemen folyó diplomamunka projektet támogatva a norelem egy sor olyan gépelemet biztosított a hallgatók számára, amelyek lehetővé tették ötleteik megvalósítását.

Mit dob a gép?

Mit dob a gép? (Cikk)

A mindennapi életünket megkönnyítő gépi látásos technológiák fejlődését a képformátumú adat rohamtempóban történő termelődése és a megnövekedett számítási kapacitások tették lehetővé. Vállalkozások ezrei kutatják a gépi látás felhasználási lehetőségeit az autonóm vezetéstől a kiskereskedelmen át az egészségügyig. Fenyvesi Levente ma már szoftverfejlesztő mérnök, de az ehhez vezető út során szakdolgozatát a gyártás számos válfajában használható gépi látás alkalmazásáról még a Budapesti Műszaki Egyetemen készítette. A projekt során szerzett tapasztalatait most a TechMonitor olvasóival is megosztotta. Az interjúhoz Porgánszki Éva, a Beckhoff Automation Kft. marketingvezetője is csatlakozott.

Fiatal tehetségek célzott megnyerése

Fiatal tehetségek célzott megnyerése (Cikk)

A KPMG nemrégiben végzett felméréséből kiderül, hogy a következő generáció felelősségteljesebb munkáltatókat keres. Az úgynevezett „Z generáció” – vagyis az 1997 és 2010 között születettek – egyharmada visszautasítana egy állásajánlatot, ha nem lenne elégedett egy vállalat fenntarthatósági tanúsítványaival, ami azt mutatja, hogy a vonzó fizetés és a karrierépítés már nem az álommunka egyetlen jellemzője. De a gyártóiparban, amely még mindig a fenntarthatóbb gyakorlatok alkalmazására törekszik, hogyan nyerhetik meg a szervezetek a tehetségek új generációját? Patrik Eurenius, a Sandvik Coromant fenntarthatóságért felelős és EHS-vezetője vizsgálódott a témában.

Az element14 közösség és az NI oktatási kurzust indítanak a LabVIEW és tesztautomatizálás terén (Cikk)

Az element14 közösség az NI-vel együtt a közelmúltban oktatási programot indított „A LabVIEW és tesztautomatizálás kezdő tanfolyama” címmel. Ennek az átfogó kurzusnak az a célja, hogy az elem14 közösség tagjait értékes LabVIEW programozási és automatizált tesztelési készségekkel ruházza fel, lehetővé téve számukra, hogy élvonalbeli projekteket építsenek, és izgalmas díjakért versenyezzenek.

Már főállásban dolgoznak a Schneider Electric-nél a volt kunszentmiklósi diákok

Már főállásban dolgoznak a Schneider Electric-nél a volt kunszentmiklósi diákok (Cikk)

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Schneider Electric kunszentmiklósi gyára és a Kecskeméti SZC Virágh Gedeon Technikum közötti együttműködés, már elhelyezkedtek a cégnél az első fiatalok, akik az intézmény és a vállalat duális képzési programjában végeztek. A 2021 őszén indult kezdeményezés keretében további évfolyamok tanulóival is szakképzési munkaszerződést kötött a Schneider Electric.

Marco Ghirardello a FANUC európai szervezetének új vezérigazgatója

Marco Ghirardello a FANUC európai szervezetének új vezérigazgatója (Cikk)

A FANUC Europe Corporation örömmel jelenti be Marco Ghirardello kinevezését az új elnök-vezérigazgatói posztra. Ghirardello Shinichi Tanzawa utódja, aki 2016 óta vezette a vállalatot. Tanzawa új megbízatást kapott, és visszatér a FANUC Japán központjába. Az elmúlt években a FANUC Europe számára nyújtott hozzájárulását nagyra értékeli a vállalat.

Mesteri vágás

Mesteri vágás (Cikk)

A norelem ACADEMY továbbra is elkötelezetten segíti diákok fejlődését azzal, hogy támogatja egy leendő szakmunkás papírvágó gépének megépítését.

Duális képzést indít a Dunaújvárosi Egyetem és a Schneider Electric

Duális képzést indít a Dunaújvárosi Egyetem és a Schneider Electric (Cikk)

Duális képzést hirdet a Dunaújvárosi Egyetem és a Schneider Electric, melynek keretében a hallgatók a cég most épülő dunavecsei okosgyárában testközelből tapasztalhatják meg a jövő technológiáit. Az együttműködésnek köszönhetően az egyetemisták szakmai gyakorlatuk alatt az energiamenedzsment és a fenntarthatóság legújabb megoldásait használhatják mérnökként, vagy felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberként, emellett pedig betekintést nyerhetnek egy multinacionális vállalat mindennapjaiba.

Additív gyártástechnológiai szakmérnök képzés indul Gödöllőn (Cikk)

Idén szeptemberben Additív gyártástechnológiai szakmérnök szakirányú továbbképzést indít Gödöllőn a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Műszaki Intézete. Ezáltal a fővároshoz igen közeli lehetőséget nyújt az innovatív, jövőálló tudást adó képzés elvégzésére.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek