Megnyílt a Bosch fejlesztési központja Miskolcon

2014. március 26., szerda, 12:38

Címkék: bosch Indítómotor és Generátor Fejlesztési Központ Miskolc Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Megkezdte működését a Bosch új Indítómotor és Generátor Fejlesztési Központja Miskolcon. A technológiák és szolgáltatások szállítója 2017-ig összesen kétmillió euró értékű beruházást tervez végrehajtani a cégcsoport miskolci autóipari gyárához tartozó új fejlesztési központban.

 
A központ legfontosabb feladata, hogy indítómotorok és generátorok egyedi típusait tervezze meg az autógyártók speciális igényei alapján, valamint a helyi gyártás tervezőmérnöki támogatását lássa el. Az eddig Németországban végzett, vevői projektek irányítására a központ egyre több magyar mérnököt fog alkalmazni annak érdekében, hogy a projektvezetők a gyártás közvetlen közeléből irányítsák az új termékek sorozatgyártásának előkészítését és elindítását. A beruházás részeként az elkövetkező években tovább bővül a tesztlabor berendezéseinek állománya. A csúcsminőségű és egyes esetekben a Boschon belül is egyedülálló tesztberendezésekkel funkcionális- és teljesítményméréseket, valamint élettartamteszteket végeznek, így biztosítva a Miskolcon gyártott termékek magas minőségi szinvonalát. A fejlesztési központ olyan folyamatspecialistáknak is otthont ad, akik hibaelemzési módszerekkel próbálják a termékekben esetlegesen felmerülő meghibásodási jelenségeket kiszűrni, ezzel is csökkentve tervezési és a gyártási hibák számát. A tervek szerint a mérnöki tevékenységek folyamatos bővítésének köszönhetően 2016-ig a jelenleg 40 fős osztály létszáma több mint a duplájára emelkedik majd. 
 
A képen balról: Klaus Mader, az Önindítók és generátorok üzletág fejlesztésért felelős elnöke,
Annika Dörnemann az Önindítók és generátorok üzletág termelési vállalatokat támogató osztály vezetője,
Dr Max Nitzsche a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatója, 
Gondos Gyula az új Önindítók és generátorok fejlesztési központ vezetője
 
„Ebben a nagyszabású beruházásban is egyértelműen tetten érhető, hogy Magyarország kiemelt fontosságú stratégiai partnere a Boschnak. Az, hogy a helyi gyártás mérnöki támogatása is egyre nagyobb hangsúlyt kap, amellett, hogy biztosítja a gyártástervezést, valamint a helyi gyártás produktivitását, első sorban a szakmailag magas minőséget képviselő magyar mérnökök tudását ismeri el.” – nyilatkozta Dr. Max Nitzsche, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. ügyvezető igazgatója.
 
A 2003 nyarán alakult miskolci autóipari gyár első számú beszállítója számos autógyárnak. A klímaberendezésektől a villamos motorokon át az ablaktörlő rendszerekig újabb és újabb termékek bevezetése zajlik. A 2004-ben épült első és a 2011-ben átadott második csarnokban indítómotorokat, generátorokat, befúvómotorokat, ablaktörlő rendszereket és eBike meghajtásokat gyártanak.
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek