Tisztújítás a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara élén

Új elnököt, valamint felügyelőbizottsági és elnökségi tagokat választott a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara taggyűlése május 7-én.

2019. május 08., szerda, 19:46

Címkék: elnök kinevezés Knorr-Bremse Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) 2019. május 7-én tartotta éves taggyűlését. A testület Sávos Andrást, a Knorr-Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. ügyvezető igazgatóját választotta Magyarország legnagyobb külföldi vállalati szervezetének új elnökévé. Sávos András 2017. óta tagja a kamarai elnökségnek, most kezdődő elnöki mandátuma két évre szól, amely meghosszabbítható.

Sávos András 2015 óta vezeti a német Knorr-Bremse csoporthoz tartozó budapesti vállalatot, amely 1.900 dolgozóval fékrendszereket fejleszt és gyárt vasúti járművekhez, ezen a területen anyavállalatával együtt piacvezetőnek számít. A Knorr-Bremse vasúti ágazatának budapesti gyártó- és fejlesztő központja több mint 500 mérnököt alkalmaz. (Életrajzi adatokat ld. lent)

„Nagy megtiszteltetés, ugyanakkor nagy felelősség is, hogy az ország egyik legjelentősebb gazdasági szervezetét vezethetem az elkövetkező két évben, amelynek tevékenysége hatással van a német-magyar kétoldalú kapcsolatok alakulására is. A két ország közötti gazdasági kapcsolatok kiválóak és folyamatosan fejlődnek. A német befektetések munkahelyeket teremtenek, segítenek a magyar gazdasági szereplőknek bekapcsolódni és helyt állni a növekvő globális gazdasági versenyben. A német vállalatok a másik oldalon ma már nem csak jól képzett és elkötelezett munkaerőt nyernek, de olyan tudást is, amely segíti a termékek és szolgáltatás fejlesztését, versenyelőnyük megőrzését a világpiacon.” – emelte ki Sávos András megválasztását követően.

Sávos András Dale A. Martin-t, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatóját követi az elnöki székben, aki 2013 óta vezette az elnökséget, és aki az alapszabály szerint legfeljebb hat évre korlátozott mandátum lejártával már nem volt jelölhető az elnöki posztra. Az ő elnöksége alatt indult el többek között a Kamara Szakképzési Díja, valamint a műszaki karriert fiatal nők körében népszerűsítő „TechCsajok” országos rendezvénysorozat, és az ő vezetésével vált intenzívebbé a Kamara a magyar gazdasági kormányzattal, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA) folytatott együttműködése is.

Búcsúbeszédében Dale A. Martin kijelentette: „Az elmúlt hat év számomra nagy megtiszteltetés volt. Szerettem ezt a kihívást és értékesnek tartottam. Remélem, sikerült – közösen az elnökséggel – olyan eredményeket elérnünk, amelyekkel hozzájárulhattunk az itteni német cégek fejlődéséhez.” Hozzátette, hogy a Kamara elnökségi tagjaként továbbra is aktív részt kíván vállalni majd a szervezet munkájában.

A taggyűlés további tisztségviselőket is választott.

A Felügyelőbizottságba a következő személyeket választották, hároméves mandátummal:

  • Karl-Heinz Keth, ügyvezető igazgató, Praktiker Építési- és Barkácspiacok Magyarország Kft.
  • Mátyásfalvi János, ügyvezető igazgató, Elektromotive Hungária Kft.

A Kamara elnökségébe négy tagot választottak, hároméves időtartamra:

  • Fábián Ágnes, ügyvezető igazgató, Henkel Magyarország Kft.
  • Armin Krug, partner, PricewaterhouseCoopers Könyvvizsgáló Kft.
  • Dale A. Martin, elnök-vezérigazgató, Siemens Zrt.
  • Klaus Windheuser, elnök-vezérigazgató, Commerzbank Zrt.

A taggyűlés könyvvizsgálónak választotta a

  • Diamant Könyvvizsgáló, Gazdasági és Pénzügyi Tanácsadó Kft.-t.

Sávos András életrajzi adatai

Beosztása: 2001 óta a Knorr-Bremse Budapest pénzügyi igazgatója, majd ügyvezetője

Egyetemi végzettség:

Corvinus Egyetem (Budapest), BA

Vienna University of Economics, MBA (Bécs)

Carlson School of Management, MBA (Minnesota, USA)

Nyelvek: angol, német, olasz

45 éves, nős, 2 gyermek édesapja

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek