Kilátások és várakozások

Stagnáló piaci környezetben is növekedésre hajtanak a cégek

2014. február 09., vasárnap, 13:01

Címkék: DME gyártástechnológia Helvét messe düsseldorf rolatast Sick vélemény Videoton

Az üzleti életben az év eleje alkalom a számvetésre, mi hogyan sikerült az elmúlt évben, és természetesen a tervek megvalósítása is elkezdődött. A gyártástechnológiai iparágak ismert képviselőit arra kértük, röviden osszák meg olvasóinkkal az általuk tapasztalt tavalyi tanulságokat és idei várakozásokat.

 
Papp Róbert (Rolatast):
„Sikeres évet tudhatunk magunk mögött, hiszen az előre meghatározott terveinkből szinte mindegyiket megvalósítottuk, a növekedési ütemünk pedig az elvárt értéket hozta. Idén izgalmas, eseménydús évnek nézünk elébe. Az ügyfeleink visszajelzése alapján talán ez lehet az eddigi legsikeresebb évünk – mi megteszünk érte mindent! A beruházási kedv visszatérése és a legkisebb darabköltség melletti legjobb minőségre való törekvés új lendületet és új perspektívákat hoz magával. Az ügyfeleink egyre inkább a bonyolult, komplex megmunkálásokat helyezik előtérbe, amelybe optimálisan integrálódhat – és így végre szerves részévé válhat – a tényleg zseniális magyar szellemi tőke. Bővülést és fejlesztést is tervezünk – viszont a részletek egyelőre maradjanak a mi titkaink…”
 
Schmidt Attila (Helvét):
„Szűken, de hoztuk 2013-ra az árbevételi tervet, ami 13 százalékos növekedést jelent 2012-höz viszonyítva. Erre az évre 12 százalékos árbevételnövekedést terveztünk, de ezt rendkívül nehéz lesz teljesíteni. A január lassabban, csendesebben indult, mint vártuk, de bízunk a jobb folytatásban. A makrogazdasági és a piaci körülmények terén jelentős változást nem látok, véleményem szerint az ipar a tavalyihoz hasonlóan fog növekedni.”
 
 
Temesföi Pál (DME):
„Az elmúlt év gyengébben sikerült, mint vártuk, de a 2014 abszolút optimizmussal kezdődik számunkra. Iparágunkban a körülmények folyamatosan javulnak már két-három  éve. Határozott fejlesztést tervezünk, és bővülést várunk idén.” 
 
Sinkó Ottó (Videoton):
„2013 a Videoton eddigi legjobb éve volt. Ez az év is jól indul részben a tavaly megnyert, részben a jelenlegi nyerésesélyes üzleteknek köszönhetően. Az ígéretes lehetőségekkel összhangban idén további árbevétel-növekedés várható nálunk. A cég most erőteljesebben fókuszál a nagyobb hozzáadott értékre és a termelékenység növekedésére, ezáltal a létszámban kisebb, néhány száz fős bővülés várható. Szinte minden területen van némi mozgás; a gépberuházásunk jelentős lesz, épületben inkább a meglévők feljavítását irányoztuk elő, mert van elegendő helyünk.”
 
Simovics Tamás (SICK):
„Jelentős sikereket és kiemelkedő eredményeket értünk el 2013-ban. Az évkezdet kapcsán optimista vagyok az elmúlt évek munkájának gyümölcsei és a kedvezőbbre forduló gazdasági környezet miatt. Lassú emelkedésre számítok; idén csupán eredményben tervezünk bővülni.”
 
Máté Szilvia (Messe Düsseldorf):
„A tavalyi év sikeres volt számunkra, hiszen nagyon sok magyarországi szakember vett részt a különböző düsseldorfi szakvásárokon. 2014 első félévében különösen koncentráltan kerülnek sorra a szakvásárok Düsseldorfban. A cső- és huzalipar képviselői áprilisban, a csomagoló iparág szakemberei pedig májusban utaznak Düsseldorfba az adott iparág világvásárára. Az exportáló vállalatok számára kihagyhatatlanok ezek a szakmai seregszemlék. A vásárok, kiállítások körében folyamatosan változik az üzleti környezet. Nincs két egyforma rendezvény, még akkor sem, ha sem a tematika, sem a szervező nem változik. Egyegy szakmai kiállítás minden esetben az adott iparág tükörképe, ezért például egy düsseldorfi világvásáron nemcsak a német vagy az európai ipar prominensei, hanem a dél-amerikai és az ázsiai piac szereplői is innovatív termékekkel készülnek.”
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek