Mind többen lesznek SZÉP-kártya ügyfelek

Április 15-től a rendszerhez csatlakozott bankok POS terminálján elfogadják a kártyákat

2012. április 17., kedd, 10:31

Címkék: cafeteria Széchenyi Pihenő Kártya SZÉP-kártya

A kedvezményes adózású Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP-kártya) április elejéig 12.800 munkáltató 423 ezer dolgozója igényelte, a március 20-i adatokhoz képest az ügyfelek száma több mint 19 százalékkal nőtt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-nek közölte, hogy április elején a három kibocsátó, az OTP Bank, a K&H és az MKB összesen 18.200 elfogadóhellyel rendelkezett. Március végén még 15 ezer volt. Április 15-től már minden, a rendszerhez csatlakozott bank POS terminálján elfogadják a SZÉP-kártyákat, a technikai átállás folyamatos. Az NGM egyelőre nem adott információt az Európai Unióval a cafeteria-rendszer elemeiről zajló egyeztetések tartalmáról és lehetséges kimeneteléről, mert azok jelenleg is folynak.

Az Európai Bizottság azt vizsgálja, hogy a béren kívüli juttatások új rendszere megfelel-e a vonatkozó, különösen a letelepedés és a szolgáltatásnyújtás szabadságára irányuló EU-s jogszabályoknak, és a változtatások részletes indoklását kérte a magyar hatóságoktól. A SZÉP-kártya esetében a kártyakibocsátásnak és felhasználásának szabályairól szóló rendeletben foglalt feltételrendszerét kérte a bizottság indokolni. Az Erzsébet-utalványnál pedig azzal kapcsolatban várt választ az EU, hogy az utalvány kibocsátása és forgalmazása korlátozza-e a piacot, és amennyiben igen, a korlátozás indokolt mértékű-e.

A kormányzat az írásos megkeresés kapcsán egyeztetéseket kezdeményezett a bizottság illetékes munkatársaival. Az ügy megoldása érekében az előkészítés során több alternatívát mérlegelnek - közölte az NGM. A minisztérium tájékoztatása szerint a SZÉP-kártya bevezetésével kapcsolatban a beérkezett kifogások leginkább az elfogadóhelyi hálózat kiterjedtségével, illetve a kártyák különböző szolgáltatók által telepített POS terminálokon történő elfogadásának nehézségeivel kapcsolatosak. Mivel a rendszer működtetése a kibocsátó vállalatcsoportok feladata, a technikai jellegű problémák megoldása elsősorban az ő felelősségük. Amennyiben szabályozási oldalról lenne szükség beavatkozásra, azt természetesen megtenné a tárca - közölték, de jelenleg ilyen jellegű problémát nem látnak.

MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek