Budapest az európai K+F tevékenységek egyik csomópontja

Környezetbarát, energiahatékony építészeti kialakítások a Bosch budapesti cégközpontjában

2013. november 13., szerda, 06:26

Címkék: bosch Életre tervezve fejlesztés iroda Javier González Pareja Kőbánya mérnök munkahely Oliver Schatz

A Bosch csoport újabb mérföldkőhöz érkezett budapesti központja építésében, és ennek alkalmából november 8-án bokrétaünnepséget szervezett. Az építkezés 18 milliárd forintos beruházásból megvalósuló második üteme 2015-ben fejeződik be. Az új központ összterülete a két főépülettel együtt csaknem 32 ezer négyzetméter. Az épületek elrendezése és a terek kialakítása a jól ismert egyetemi campusok mintáját követi.

A második, most épülő főépületben közel ezer fő részére alakítanak ki irodákat, kutatólaborokat, tanműhelyeket, közösségi és inspirációs tereket. Az új campus a Bosch csoport globális kutatási és műszaki fejlesztési tevékenységeinek jelentős hálózati csomópontjaként funkcionál majd.

A második legnagyobb

A Bosch Budapesti Fejlesztési Központja Németország után a második legnagyobb fejlesztőbázis Európában. Az innovációs fellegvárban hamarosan már 1000 mérnök dolgozik, mely a tavalyihoz képest 300 fővel nagyobb létszám. „A mérnökeink és kutatóink közötti még szorosabb hálózati kapcsolat kialakításával kreativitásra ösztönzünk és felgyorsítjuk az üzleti egységeink közötti tudástranszfert” – jelentette ki Oliver Schatz a Robert Bosch Kft. műszaki területekért felelős elnöke.

Figyelemmel a dolgozókra és a környezetre

A központ építészeti tervezése során az ott dolgozók szükségleteit is szem előtt tartották. Az épületek közötti rövid távolságok célja egyaránt a kommunikáció és a multidiszciplináris együttműködés előmozdítása. A campus közepén vízfelületekkel övezett tágas zöld terek is helyet kapnak majd. A létesítmények tervezése során a szakértők és a Bosch munkatársai között folyamatos egyeztetések zajlanak annak érdekében, hogy a leginnovatívabb irodai- és munkahelyi koncepciót sikerüljön kialakítani a dolgozók számára. A Bosch nagy hangsúlyt helyez a környezetbarát technológiákra, melyek során olyan anyagok és berendezések alkalmazása a cél, amelyek elősegítik az erőforrások megőrzését. A Bosch saját termékeit építi be a fűtés, légkondicionálás és belépésvezérlés terén is, emellett az épületek a Bosch betörés- és tűzriasztó rendszereivel lesznek felszerelve. „Kiemelt törekvésünk, hogy az épületek és a terek kialakítása maximálisan hozzájáruljon mérnökeink hatékony szellemi munkájához. Az „Életre tervezve” stratégiai kötelezettsége ismét megnyilvánul: inspiráló, kreatív és innovatív munkakörnyezetet biztosítunk”– mondta Javier González Pareja, a Bosch csoport hazai vezetője.

Miről szól ez az ünnep?

Az új kőbányai helyszínen tartott bokrétaünnepség alapját egy régi hagyomány képezi. Amikor egy újonnan emelt épület falai elérik a tetőszerkezet elhelyezéséhez szükséges magasságot, az építtető régi szokás szerint együtt ünnepli meg a munkálatok legnagyobb erőpróbát kívánó szakaszának teljesítését az építőmunkásokkal. Az ünnepségen résztvevők, az építőmunkások és a Bosch munkavállalók szalagokkal díszítettek fel egy kis fát, amely később egy daru segítségével a legfelső szintre került.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek