Változások a Boschnál

2012. július 03., kedd, 11:22

Címkék: bosch Bosch Software Innovations GmbH Elektromos kéziszerszámok Fraunhofer Society Robert Bosch GmbH Robert Bosch Industrietreuhand KG

A tulajdonosok ajánlása alapján a Robert Bosch GmbH felügyelőbizottsága 2013. január 1-jei hatállyal elfogadta Dr. Stefan Hartung jelölését a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagságára.

A 2009 óta az Elektromos kéziszerszámok üzletág elnökeként tevékenykedő Hartung felel majd az igazgatótanácsban a 2013. január 1-től létrehozandó energia- és épülettechnika üzleti szektorért.

A gépészmérnöki doktorátussal rendelkező Hartung 2004-ben került a müncheni Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH alkalmazásába. Korábbi munkahelye a Fraunhofer Society és düsseldorfi McKinsey & Company, Inc. tanácsadó cég volt.

Ez év végén vonul nyugdíjba Dr. Siegfried Dais (64), aki 1998 óta tagja és 2004 óta alelnöke a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának. A fizikai PhD fokozattal rendelkező Dais 2007 óta a Robert Bosch Industrietreuhand KG tulajdonosa és továbbra is az marad.

 

Dr. Rudolf Colm (59), aki 2004 óta tagja a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának, 2012. december 31-ig felügyeli a fogyasztási cikkek és épülettechnológia üzleti szektort a nyugat-európai, közép-kelet-európai, közel-keleti és afrikai régiókban, valamint a beszerzési és logisztikai vállalati szektort, majd az év végén nyugdíjba megy.

Ezt követően a fogyasztási cikkek, illetve a nyugat-európai, közép-kelet-európai, közel-keleti és afrikai régió felügyeletét Uwe Raschke (54) látja majd el az ázsia-csendes-óceáni régióval kapcsolatos feladatai mellett. Raschke 2008 óta dolgozik az igazgatótanács tagjaként. Azt megelőzően 2003 óta volt az elektromos kéziszerszámok üzletág elnöke.

 

A beszerzési és logisztikai vállalati szektort Dr. Rudolf Colm helyett Dr. Stefan Asenkerschbaumer (56) felügyeli a továbbiakban, aki a Bosch igazgatótanácsában az üzleti adminisztráció, finanszírozás, pénzügyi beszámolók, tervezés és kontrolling, valamint 2012. július 1-től az információs technológia felelőseként dolgozik.

 

2013. január 1-től változás lesz a Bosch Software Innovations GmbH, Immenstaad, Németország, és a Robert Bosch Healthcare GmbH, Waiblingen (Németország) és Palo Alto (CA/USA) irányításában is. Dr. Volkmar Denner (55) – aki 2012 júliusától a Bosch igazgatótanácsának elnöki tisztét tölti be – felel majd a fenti cégekért. Ezzel egyidejűleg átadja a felhasználói tapasztalatokkal kapcsolatos feladatkörét Uwe Raschke részére, aki ezen a területen folytatja majd a munkáját.

 

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek