Utolsó lehetőség, hogy részt vegyen a Farnell Global Women in Engineering Survey 2022-es felmérésében

2022. augusztus 09., kedd, 11:26

Címkék: Farnell felmérés munkaerő munkaerőpiac munkahely munkaügy női munka

A Farnell globális felmérésének célja, hogy közvetlen betekintést adjon az elektronikai/mérnöki iparba és jobban megértse a munkahelyi egyenlőség megvalósítása előtt álló jelenlegi akadályokat.

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell arra kéri az elektronikai/mérnöki ipar valamennyi tagját, hogy mondják el véleményüket az idei Global Women in Engineering Survey 2022 felmérésben, mielőtt augusztus 20-án, szombaton lezárulna a lehetőség. Az element14 közösséggel együttműködésben zajló felmérés lehetőséget kínál az iparág minden szakembere számára, hogy megosszák meglátásaikat és tapasztalataikat, rávilágítva a karrierfejlesztésre, valamint az elektronikai ipar tágabb kihívásaira és lehetőségeire.

A felmérést a műszaki pályán dolgozó nők világnapján (International Women in Engineering Day), június 23-án indították és célja, hogy közvetlen betekintést adjon az egyenlőség elérésének jelenlegi akadályaiba, valamint a munkahelyi diszkriminatív gyakorlatok további csökkentésére, miközben jövőképet vázol fel. A felmérés eredményeit 2022 szeptemberében teszik közzé.

„Máris sok értékes választ kaptunk a világ minden tájáról, és azt szeretnénk, hogy a felmérés lezárása előtt minél több érkezzen be hozzánk – mondta Dianne Kibbey, az element14 közösségi médiájának globális vezetője. – Csodálatos sikertörténeteket ismertünk meg olyan nőkről, akik nagyszerű eredményeket értek el iparágunkban. Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki már szánt néhány percet arra, hogy megossza tapasztalatait a felmérés során. Mérnökként megértjük, hogy csak akkor találhatunk megoldást, ha világosan megértjük a problémát.”

A 2022-es globális felmérés új kérdéseket tartalmaz, amelyek a korábbi felmérésre adott válaszok elemzése során kiemelt problémákra vonatkoznak. A tavalyi felmérés kimutatta, hogy bár a mérnöki területen dolgozó nők mindkét nemtől támogatást kapnak, összességében még mindig alulreprezentáltak, és különböző fokú diszkriminációt szenvednek el. Kiderült azt is, hogy minden válaszadó úgy gondolja, hogy a modern munkaerő legfontosabb célja a nemek közötti egyenlő bánásmód. Az idei felmérésből kiderül, hogy ez a pozitív tendencia folytatódott-e.

A Farnell folyamatos támogatása a felméréshez átfogó képet ad arról, hogy az elektronikai/mérnöki iparban dolgozó nők milyen kihívásokkal néznek szembe és hogyan tudják ezeket sikeresen megváltoztatni.

Ha szeretne részt venni a Farnell új Global Women in Engineering felmérésében, kérjük, látogasson el a https://www.surveymonkey.co.uk/r/FarnellWiE2022 oldalra.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek