Új Bosch termotechnika szakképzési bázis Budapesten

Évi 1 500 főt befogadó oktatóközpont modern fűtéstechnológiai eszközökkel

2016. március 24., csütörtök, 17:54

Címkék: bosch hőszivattyú kondenzációs kazán műszaki oktatás napkollektor oktatóközpont termotechnika

A magyarországi Bosch csoport budapesti telephelyén tegnap ünnepélyes keretek között adták át a hazai Bosch termotechnika üzletág oktatótermét. Itt évente 1500 főismerkedhet meg az alternatív, környezetkímélő és energiatakarékos fűtési megoldásokkal, melyek használatát és működését magas színvonalon képzett, gyakorlott szakemberek tanítják. Az oktatóközpont 30 millió forintos beruházással egy év alatt készült el.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy mostantól felajánlhatjuk a Bosch legmodernebb fűtéstechnológiájának megismerését, a képzéseket, valamint a gyakorlattal és sok éves tapasztalattal teljessé tett elméleti anyagok átadását. Nem utolsó sorban ezzel az oktatóközponttal is hozzájárulunk ahhoz, hogy azok szakemberek és a diákok, akik a következő évtizedek szakemberei lesznek, európai színvonalú képzettséget szerezzenek.” – mondta el köszöntőjében Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.

Köztudott, hogy a fűtési rendszerek kialakítása és karbantartása egyre összetettebb, a felhasználók biztonságának javítását szem előtt tartó jogszabályok egyre szigorúbbak, a fogyasztók igénye pedig egyre nő az új technológiák alkalmazása iránt. A hőszivattyúk, a kondenzációs kazánok a napkollektorok a XXI. század berendezései, amelyek alkalmazására fel kell készülni; új, más szakmát is érintő ismereteket kell szerezni. Az említett technológiák beépítéséhez, szervizeléséhez jól képzett szakemberekre van szükség.

„A Bosch százharminc éves innovátorként és a műszaki oktatás elhivatott támogatójaként évek óta hangsúlyozza a magas minőségű és célzott tudással rendelkező technikus és szakmunkás szakemberek képzésének fontosságát. Elengedhetetlennek tarjuk, hogy az elmélet elsajátítása mellett a diákok a gyakorlatban is alkalmazni tudják a tanultakat.” – nyilatkozta Gerd Vrieling, a termotechnika üzletág regionális értékesítési igazgatója az ünnepélyes átadón.

www.bosch.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek