Motivált beszerzők

Látogatórekord a parts2clean-en

2014. szeptember 28., vasárnap, 17:48

Címkék: kiállítás tisztítótechnológia

Alig nyolc hónappal a parts2clean 2013 kapuzárása után a parts2clean 2014 látogatóinak sem kellett csalódottan hazatérniük: a kiállítói minőség és mennyiség egyaránt felülmúlta az érdeklődők elvárásait. De a kiállítóknak sem kellett csalódniuk: a látogatók több mint fele határozott tőkebefektetési projektekkel érkezett. Az ipari tisztítástechnológia immár tizenkettedik alkalommal megrendezett vezető szakvásárát idén első alkalommal rendezték együtt az O&S felületkezelő- és bevonóanyagok nemzetközi ipari vásárával.

A június 24–26. között megtartott dupla rendezvény 10 900 látogatót vonzott a Stuttgarti Kiállítási Központba. „A kialakult együttműködés jelentős pluszt adott a parts2clean és az O&S kiállítóinak és látogatóinak egyaránt” – mondta Olaf Daebler, a két vásár projektvezetője. „Az O&S látogatóinak 62%-a meglátogatta a parts2clean-t is.” Ennek eredményeképp a parts2clean utólagos látogatói statisztikája azt mutatja, hogy a kiállítás nem kevesebb, mint 8 460 látogatót vonzott, ami éppen 70%-kal magasabb mint a parts2clean 2013 adata. A látogatók 21%-a Németországon kívülről érkezett, ez a szám 2013-ban 20% volt. Összesen 33 ország képviseltette magát.

 A két kiállítás közös látogatóit nagy lelkesedéssel fogadták a kiállítók, köztük Nathalie Etienne, a Weber Ultrasonics GmbH vezérigazgatója: „Számunkra, ultrahangos alkatrészek gyártójaként, határozottan lényeges az együttműködés az O&S-szel. A termékskálánkat figyelembe véve mindkét üzleti kiállításon jelen kell lennünk, ezért örülünk, hogy idén ezt egy megjelenéssel el tudtuk érni. Az idei parts2clean nagyon eredményes volt számunkra.”

A parts2clean 2014-en 269 (2013: 265) kiállító vett részt 14 országból. A rendezvény idén 6 627 négyzetméter nettó kiállítási területet foglalt el, ami jó 4%-kal több 2013-hoz képest.

Minőségi látogatók döntési joggal és a cégekbe beruházási szándékkal


Az idei előrelépés nem kizárólag a mennyiségekben mutatkozott meg. A kiállítókat egyformán lenyűgözte a látogatók magas technikai szakértelme és a döntéshozási lehetősége. A kérdőívekben a látogatók 86 százaléka jelölte meg, hogy részt vesznek a szervezeteik beruházási döntéseiben és 51 százalékuk mondta, hogy határozott beruházási tervekkel érkeztek a bemutatóra. „A parts2clean jól megvetette a lábát a piacon és nagyon hatékony az alkatrész tisztítási iparban érdekelt céllátogatók körében. A látogatókkal folytatott tárgyalásaink és megbeszéléseink idén még az előző évitől is magasabb minőségűek voltak. Úgy véljük, hogy ennek oka részben az a tény, hogy mivel az idei parts2clean csak 8 hónappal követte az előző kiállítást, a szokásostól erősebben késztette arra a komoly látogatókat, hogy határozott tőkebefektetési projektekkel érkezzenek. A másik ok szerintünk, hogy a vállalatok általában komolyabban veszik az ipari tisztítást, mint korábban” – mondta Rainer Staub, a Dürr Ecoclean GmbH. értékesítési menedzsere. A parts2clean 2014 az LPW Reinigungssysteme GmbH számára szintén eredményes volt, Gerhard Koblenzer vezérigazgató jelentése szerint: „Nagyon elégedettek vagyunk az idei parts2clean-el. Az idén megalapozott látogatói kapcsolataink minősége és mennyisége legalább olyan jó mint tavaly, ha nem jobb. Az új kapcsolatok és a meglévő vásárlók aránya minden évben körülbelül 60:40. Egy másik érdekesség, hogy idén meglehetősen magas látogatószámot regisztráltunk Németországon kívülről – olyan régiókból, mint Törökország, India, Kína és Kelet-Európa.” Németország mellett a legtöbb látogató Svájcból, Ausztriából és Olaszországból érkezett, majd az Egyesült Királyság és Franciaország képviseltette magát a legtöbb érdeklődővel.

 Betul Coker, a török Intersonik külső üzleti konzulense szintén elégedett az idei bemutatóval: „A parts2clean egy speciális üzleti vásár, amely lehetővé teszi számunkra új üzleti kapcsolatok kialakítását és kiépítését. Idén viszonylag magas érdeklődést tapasztaltunk az iparági közvetítőktől. A parts2clean esettanulmányunk számos németországi látogatót vonzott, de egyéb országok, például Egyesült Királyság, Svédország, Finnország, Dánia, Svájc, Csehország és Franciaország számos iparági szakértője is jelen volt. Nagyon elégedettek vagyunk az idei bemutatóval és 2015-ben is el fogunk jönni.” Szintén vissza fog térni a parts2clean 2015-re Chuck Sexton, az amerikai Kyzen ipari termékek értékesítési menedzserei: „A parts2clean mindig számos minőségi új kapcsolatot jelent számunkra. Valamint, ami nem kevésbé lényeges, nagyszerű lehetőség a kapcsolataink ápolására is a gyártóüzemekkel. Ipari üzemekben használt tisztító kemikáliákat értékesítünk, ezért mindig örömmel jövünk a hasonló bemutatókra, ahol kényelmes helyen találkozhatunk számos képviselőjükkel. Határozottan itt leszünk a parts2clean 2015 rendezvényen is.”

Az idei parts2clean bemutató minden kulcsfontosságú iparágból vonzott látogatókat. A következő ágazatokat képviselték a legerőteljesebben: gépész- és üzemmérnök, autóipari és autóipari alkatrészek, fémmegmunkálás, vegyész- és folyamatmérnök, felület technológia és feldolgozás, elektronika és elektromosság, műanyag feldolgozás, orvosi- és gyógyszeripari berendezések, precíziós tervezés és optika, mikro-szerszám és mikro-öntőforma gyártás, valamint aviatika. Egyértelmű, hogy a látogatók elégedettek voltak a bemutató kiállítás kínálatával, mivel 94 százalékuk mondta, hogy ajánlani fogja a parts2clean-t másoknak és 60 százalékuk mondta, hogy határozott szándéka, hogy 2015-ben ismét részt fog venni a rendezvényen.

A Deutsche Messe jövőbeli felülettechnológiai bemutatói


A Deutsche Messe következő felülettechnológiai bemutatója Németországban a Felülettechnológiai kiállítás lesz a 2015. április 13–17. megrendezendő HANNOVER MESSE ipari technológiai kiállítás részeként. A parts2clean egy minden évben megrendezett szakkiállítás, míg az O&S kétévenként kerül sorra, ami azt jelenti, hogy a következő parts2clean önmagában kerül megrendezésre 2015. június 9–11. között, majd az azt követő parts2clean/O&S kettős eseményt 2016. május 31. és június 2. között tartják.

A Deutsche Messe következő külföldi ipari kiállításai a felülettechnológia területén a Felülettechnológia INDIA, amely 2014. december 10–13. kerül megrendezésre Új-Delhiben, ahol lesz parts2clean pavilon, valamint a Felületkezelés EURASIA, amely 2015. február 12-15. között Isztambulban tartanak, ahol hasonlóképpen lesz parts2clean pavilon.

www.parts2clean.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek