Leendő munkavállalóit képzi az Eckerle Magyarország

2017. április 04., kedd, 14:04

Címkék: autóipar autóipari beszállító automatizálás Bóly duális képzés Eckerle GAMF Kiskőrös mérnök mérnökképzés

A hazai mérnökképzés támogatásával segíti munkaerő utánpótlását a 25 éve Magyarországon tevékenykedő Eckerle cégcsoport. A duális képzésben résztvevő felsőoktatási hallgatók a vállalatoknál eltöltött magas gyakorlati óraszámnak köszönhetően szakmai tapasztalattal és tudással kerülnek a munkaerőpiacra, sok esetben pedig a gyakorlatukat biztosító cégnél helyezkednek el.

Az Eckerle magyarországi Industrie üzletága a duális képzési rendszer bevezetésétől képzési partnere a Pallasz Athéné Egyetem GAMF Karának. A kiskőrösi üzemegység négy szakon működik együtt a felsőoktatási intézménnyel, ahol gépészmérnökök, járműmérnökök, mérnök informatikusok, valamint műszaki menedzserek tölthetik szakjuknak megfelelően gyakorlati időszakukat a cégnél. Jelenleg kilenc duális hallgató tanul és dolgozik a kiskőrösi telephelyen, melyből 2 harmadéves, 1 másodéves és 6 elsőéves duális hallgatót foglalkoztatnak.

Az idei évben elsőként a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumot látogatták meg az Eckerle Industrie Kft. munkatársai, a Pallasz Athéné Egyetem küldöttségével közösen, a képzés népszerűsítése érdekében. A rendezvényen bemutatkozott a felsőoktatási intézmény és kollégiuma, a kiskőrösi Eckerle üzem, valamint a középiskolás diákoknak lehetősége nyílt megismerkedni az egyetemi élettel és a duális képzés előnyeivel.

Több száz középiskolás látogatott el a Pallasz Athéné Egyetem februári nyílt napjára is, ahol az érdeklődő diákok és szüleik bepillanthattak az intézmény négy karának mindennapjaiba. A hallgatók itt találkozhattak azon cégek képviselőivel, melyeknél későbbi gyakorlatukat tölthetik a képzés keretében - köztük az Eckerlével -, emellett aktív duális hallgatókkal beszélgethettek a rendezvényen. Február végén tartották az egyetem GAMF Karán a duális képzésben résztvevő szakok intézményi félévértékelőjét is, ahol az egyetem hallgatói, a duális hallgatók, szakoktatók, valamint az együttműködő cégek és nagyvállalatok is jelen voltak. Az eckerlés diákok is beszámoltak prezentációik mentén féléves szakmai gyakorlatuk tapasztalatairól, illetve hogy milyen gépeken, feladatokon és projekteken dolgozhattak.

A kiskőrösi Eckerle Industrie Kft. az Eckerle Magyarország részeként egyedi célgépek tervezésével, gyártásával és üzembe helyezésével foglalkozik, emellett kiszolgálja Automotive üzletágának tervezési igényeit, mely az autóiparnak beszállítója. A felvett duális hallgatók ezen tevékenységekbe tanulhatnak bele, mint például a tervezés vagy a projekt koordináció. Ebben nagy segítség számukra továbbá, hogy közvetlen munkatársaikon kívül az üzemegységnél dolgozó többi hallgatóhoz is fordulhatnak kérdéseikkel, ha tanulmányaikban vagy mindennapi munkájukban segítségre lenne szükségük.

Idén 22 jelentkezőből 5 fővel szeretné bővíteni duális hallgatói létszámát a cég, a diákok majdani érettségi- és felvételi eredményeitől függően. Kiskőrösön minden évben újabb duális hallgatók felvételével kívánják bővíteni a dolgozói létszámot, képzésükkel hozzájárulva a gyakorlati oktatás színvonalának emeléséhez, valamint a cég munkaerő utánpótlását is a jelenlegi és leendő duális hallgatókkal tervezik megvalósítani.

A bólyi Eckerle Automotive egység jelenleg a Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskolával működik együtt, ahonnan idén is leendő gépészeket, informatikusokat és elektrotechnikusokat várnak majd nyári gyakorlatukra. „A pécsi szakközépiskolával való együttműködésünknek köszönhetően idén nyáron kilenc gyakornok érkezik hozzánk, mellyel kihasználjuk gyakornoki programunk teljes kapacitását – mondta el Sánta Attila, az Eckerle Automotive magyarországi vezetője. A bólyi vezető hozzátette, hogy nagy örömmel tapasztalják a duális képzési forma egyre nagyobb népszerűségét, így az eddigi cégcsoporton belüli sikerekre alapozva, várhatóan 2018-tól a Pécsi Tudományegyetem Műszaki Informatikai Karával leszerződve, villamosmérnökök duális képzésébe kezd egy újabb hazai Eckerle üzem.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek