Jöjjön ki Óbudára!

A Festo felavatta legújabb gyáregységét Budapesten

2015. október 19., hétfő, 18:24

Címkék: automatizálás fejlesztés Festo gyártócsarnok stratégiai megállapodás

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter és Curt Michael Stoll a Festo tulajdonosa 2014. júliusában tették le az új épület alapkövét. Ugyanekkor került sor a kormányzattal kötött stratégiai együttműködés aláírására is, ez akkor a 46. volt a szerződések sorában, melyet a kormány a nemzetgazdaság szempontjából kiemelt fontosságú cégekkel írt alá.

A jelenlegi beruházás értéke 12 millió euró, az elkövetkező években további befektetések várhatók. A cég fontos mérföldkőhöz érkezett el azzal, hogy felépítette újabb gyáregységét, a bővüléssel több, mint 1 000 embernek közvetlenül, számos hazai kis- és középvállalkozásnak pedig közvetve biztosít munkát. A hazai termelőegység a második legnagyobb gyár Európában, az elmúlt évtizedben tulajdonosai 100 millió euró nagyságrendben fektettek be az országban.

A 2015-ben végrehajtott beruházás eredményeképpen megkezdődött a termelés a legújabb üzemegységben is, mely így 170 embernek ad munkát. A vállalat a fenntartható és folyamatos fejlesztést a Festo Value Production rendszerével valósítja meg, aminek központi elemei – többek között – az emberek, a minőség és a hatékony vezetés. A Festo filozófiájának alapja a hosszú távú gondolkodás, a stabil, kiszámítható működés és a folyamatos fejlesztés. Ezek teszik lehetővé, hogy megoldásaink mindig ugyanazt a kiváló minőséget nyújtsák partnereinknek. – mondta Harald Scherner a Festo gyárigazgatója. A hatékony termelés kulcsa a jól képzett szakembergárda, a kormány és a Festo közötti együttműködés pedig elősegíti a hosszú távú stratégia megvalósítását, melynek alapja a képzett munkaerő.

A Festo az innovációt és csúcstechnológiát képviselő családi vállalkozás, amely 1925 óta van jelen a piacon, piacvezető szerepet tölt be az automatizálás technika területén. A cégcsoport árbevétele meghaladja a 2.4 milliárd Eurot, 60 országban van saját leányvállalata és az erősen változó gazdasági környezetben is sikerrel teljesít évek óta a globális piacon.” – emelte ki Dr. Ansgar Kriwet a Festo globális értékesítési vezetője.

Magyarországi tevékenysége több mint 30 éves múltra tekint vissza, fejlődése töretlen. 3 fő területen van jelen:

  • high-tech termékeivel és megoldásaival, jól képzett szakembereivel elkötelezetten támogatja a magyar ipar szereplőit versenyképességük növelésében,
  • oktatási tevékenységével és eszközeivel elősegíti a gyakorlatorientált képzés megvalósítását a magyarországi közép- és felsőoktatásban,
  • 1992 óta termelő tevékenységet is folytat.

A Festo 2020-as stratégiájában célul tűzte ki az alaptevékenységet jelentő pneumatika üzletág piaci részesedésnek további emelését, de az olyan, dinamikusan fejlődő területeken is jelentős növekedést kíván elérni, mint az elektromos hajtások vagy a technológiai folyamatok automatizálásának piaca. „Vevőink mindent egyetlen forrásból kívánnak beszerezni a legnagyobb termelési hatékonyság elérése érdekében. A Festo ennek az elvárásnak a teljesítéséhez kívánja igazítani struktúráját, termékeit, szolgáltatásait és gyártási tevékenységét. Ehhez fejleszti innovatív termékeit, és ennek érdekében forgatja vissza árbevételének több mint 9%-át a kutatás-fejlesztési tevékenységbe, melyben fontos szerep jut a magyar vállalatnak is. Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 60 magyar mérnök vesz részt a Festo sűrítettlevegő-előkészítő egységek és az ahhoz kapcsolódó technológiák fejlesztésének folyamatában.” nyilatkozta Szövényi-Lux Márton a Festo értékesítő cégének ügyvezető igazgatója.

www.festo.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek