Bővül a Farnell oktatási eszközeinek köre

2020. december 10., csütörtök, 12:22

Címkék: Farnell felsőoktatás iskola IT IT infrastruktúra IT menedzsment képzés műszaki képzés műszaki oktatás oktatás szakképző iskola

A XinaBox oktatási eszközök és készletek a Dolgok Internete (IoT), a mesterséges intelligencia (AI), a gépi tanulás (ML) és az automatizálás felfedezésében segítik a tanulókat.

A Farnell globális franchise szerződést kötött a XinaBox-szal az oktatási eszközök és készletek kínálatának kibővítése érdekében. A XinaBox sorozat költséghatékony megoldást jelent Dolgok Internete (IoT), a mesterséges intelligencia (AI), a gépi tanulás (ML) és az automatizálás világának felfedezésére és a számítástechnika megismerésével segíti a tanulókat a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai (MTMI/STEM) témakörök elsajítátásában. Bár a XinaBox az oktatásra fókuszál, az új alkalmazások prototípusának elkészítésére szolgáló béta tesztek egyszerű skálázására is megoldást jelent.

A XinaBox-ot világszerte széles körben használják a középiskolákban és főiskolákon, de az egyszerű használat miatt egészen a döntéshozói szintig népszerű. A XinaBox készletek xChipek választékát tartalmazzák, amelyek célja, hogy gyorsabban bevezessék a felhasználókat az IoT világába. Nincs szükség speciális forrasztási, vagy hardver ismeretekre, mivel az xChipek huzalok és forrasztás nélkül is egyszerűen összekapcsolhatók, ami azt jelenti, hogy a kísérleti környezet gyorsan beállítható.

A több mint 80 moduláris hardveres xChip termékválaszték magokat/CPU-kat, érzékelőket, tápegységeket, kommunikációt, kimenetet és tárhelyet tartalmaz. A Wi-Fi, a Bluetooth és a LoRaWAN magokat úgy alakították ki, hogy megkönnyítsék a projektek összekapcsolását az IoT-környezettel, és egyéb alkatrészekkel (például a BBC micro:bit pannellel), illetve a Raspberry Pi könnyen integrálható a feltöltési projektekbe. Az xChipek előre lefordított kóddal működhetnek, vagy a semmiből programozhatók olyan vezető platformok segítségével, mint a MakeCode, az Arduino és a Python.

A Farnell által kínált XinaBox készletek a következők:

  • XK01 STEM kezdőkészlet: A középiskolai oktatáshoz alkalmas XK01 STEM indulókészlet lehetővé teszi a diákok számára, hogy a gyors indítási útmutató segítségével egyszerű projektet építsenek és csatlakozzanak az IoT platformhoz. A készlet egy Wi-Fi core rendszert, xChip-et (ESP8266), hőmérséklet-, páratartalom- és nyomásérzékelőket, UV-indexet, mini-OLED kijelzőt, távtartót és csatlakozókat tartalmaz. Az indulókészlet az adatkészletek, például a hőmérséklet és a légköri nyomás, a hőmérséklet és a fény, a hőmérséklet és a páratartalom, valamint a látható és az ultraibolya fény közötti kapcsolat összegyűjtésére és vizsgálatára használható.
  • XK05 micro: bit IoT készlet: Ideális belépő szintű termék. Célja, hogy megismertesse a fiatalokat az IoT technológiával. A készlet lehetővé teszi a nagy adathalmazok előzetes tapasztalat nélküli elemzését. A felhasználók megtanulhatják, hogyan kell összekapcsolni a micro:bit panelt a felhővel, és hogyan lehet intelligens IoT-eszközt építeni a MakeCode kódolási kiterjesztéssel.

A professzionális felhasználók és gyártók a XinaBox-ot arra is használhatják, hogy felgyorsítsák a prototípusok készítést, lerövidítsék a piacra kerülési időt a prototípusgyártás költségének csökkentése és a méretezett béta tesztelés megkönnyítése mellett.

  • XK12 IoT Starter Kit: A Zerynth programcsomaggal működtetett XK12 IoT Starter Kit a moduláris elektronikát a Python szoftvereszközök ökoszisztémájával kombinálja. A készlet mindent tartalmaz, amire egy intelligens, a környezeti adatokat gyűjtő IoT-eszköz felépítéséhez szükség lehet. Az automatizálási projektek létrehozásához (például automatizált elektromos kapuk, garázskapuk vagy ventilátorok) aktuátor is csatlakoztatható.

„Az egyszerűen használható eszközök kulcsfontosságúak a tanárok támogatásában, mivel segítik a diákokat a digitális gazdaságban való karrierhez szükséges gondolkodás és komplex problémamegoldási készségek fejlesztésében – mondta a Lee Turner, a Farnell félvezetők és SBC termékek globális vezetője. – A XinaBox költséghatékony eszközt jelent az iskoláknak és főiskoláknak a STEM és az IoT bevezetésére, támogatja az osztálytermi gyakorlati tanulást, lehetővé téve a hallgatók számára, hogy kreatív és együttműködő módon ismerkedjenek meg az új technológiákkal. A gyakorlott tanulók, valamint a professzionális mérnökök számára pedig a XinaBox új lehetőségeket kínál a béta tesztek méretezésére és a piacra jutási idő csökkentésére.”

A Farnell több oktatási szervezettel és kormányzattal együttműködve támogatta a STEM tanulási megoldások stratégiai bevezetését az osztálytermekbe, és számos oktatási eszközt kínál az iskolák számára. A Farnell emellett a norvégiai Super:bit programhoz hasonlóan egyedi megrendelésre tervezett nagyméretű programokat is kínál.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek