A Ricoh növeli az IT szolgáltatások színvonalát

A Ricoh megvásárolja a németországi IT szolgáltatásokat nyújtó ADA vállalatot.

2012. július 13., péntek, 11:47

Címkék: ADA Georg Kohl IT Ricoh Europe Holdings PLC

A Ricoh Europe Holdings PLC bejelentette, hogy befejeződött az ADA cég tulajdonátadása-átvétele – A Das SystemHaus GmbH (ADA) a Ricoh Deutschland GmbH német leányvállalata. Az ADA Németország egyik vezető IT szolgáltatója, több mint 20 évnyi szakértelemmel. Ennek megvásárlásával a Ricoh részben erősíteni kívánja a szolgáltatások infrastruktúráját, növelve az üzleti szempontból létfontosságú dokumentumfolyamatok és IT szolgáltatások optimalizálásának globális támogatását az eszközök és szakértelem együttes segítségével.

A Ricoh IT szolgáltatásai jelenleg a kis- és középvállalkozásokra fókuszál, melyek a Ricoh vállalatra bízzák az IT infrastruktúrájuk kezelését.

Az ADA és a Ricoh egymást erősítő stratégiai partnerek. Mindkettőnek több azonos együttműködő vállalattal volt már munkakapcsolata. Erőik egyesítésével a közös ügyfelek élvezhetik annak előnyét, hogy az összes IT- és dokumentumkezelő igényeinek kiszolgálásán egyesített szervezetként munkálkodnak. Ezenkívül, az ADA alkalmazottainak szakértelmével kibővülve, a Ricoh tovább gyorsíthatja a németországi középméretű piaci terjeszkedését az IT szolgáltatások területén; valamint a nagyobb vállalkozások felé is növelni tudja kínálatát.

A Ricoh ezzel a többi európai térség felé is kiterjesztheti szakértelmét. Ezenfelül elősegíti a Ricoh kínálatának bővítését például a Managed Document Services (MDS), az IT szolgáltatások, a kiszervezett dokumentumfolyamatok és új üzletágak terén, amelyek a Ricoh globális bevételeinek 25 százalékát fogja eredményezni 2013. márciusára.

A két szervezet közös értékei közé tartozik a termék életciklus-menedzsment  területe, az ADA újraértékesítési programja és a Ricoh teljesen zöld iroda megoldása (Total Green Office Solutions). A sikeres vételt követően az érdekeltek és az alkalmazottak szintén előnyt kovácsolhatnak a megnövelt tudásanyag megosztásával és a két vállalat bevált gyakorlati alkalmazásaival.

Steve Saito, a Ricoh elnök-vezérigazgatója a következőt nyilatkozta: „Nagy örömünkre szolgál az ADA elkötelezett és képzett alkalmazottainak csatlakozása Ricoh csoporthoz. Mindannyian arra összpontosítunk, hogy teljeskörű szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, valamint, hogy támogassuk azok technológiai és dokumentumkezelési folyamatait. Célkitűzésünk is azonos: biztosítsuk ügyfeleink számára a munkafolyamatok még hatékonyabb módjának elérését, hogy ezzel kedvezően befolyásolhassák saját ügyfélkapcsolataikat és üzleti jövőképüket.”

A Ricoh Germany történetében már voltak pozitív hatású egyesülések. A közelmúltban vásárolta meg a kihelyezett dokumentum feldolgozással, kihelyezett üzletfejlesztéssel, direkt mail szolgáltatással és nyomdaipari vállalkozással foglalkozó Georg Kohl nevű céget.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek