XVII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

2014. február 07., péntek, 08:40

Címkék: áramerősség mérés áramkör középfokú oktatás műszaki oktatás oktatás XVII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

A korábban megrendezett konstrukciós versenyek folytatásaként a Divelex Bt. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdet meg a 2013/2014­es tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, a www.hobbielektronika.hu, valamint további szponzorok támogatásával, a Divelex Bt. (az egységes építési és mérési feladat kidolgozója és szállítója) szervezésében.

 
A hazai és határon túli középfokú szakiskolák a versenyre nevezhetik évfolyamkorlátozás nélkül azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb 2 pályaművel), akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A pályaműveknek egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamint 3 példány teljes körű nyomtatott dokumentációból kell állnia. A pályamunkákat önállóan, konzulenstanár felügyeletével kell elkészíteni. A témája alapjául saját ötlet vagy hazai, illetve külföldi szakirodalom szolgálhat.
 

A verseny időpontja és helye:

 
A versenyre nevezni 2014. február 14-­ig a divelex@gmail.com e­mail címen lehet a jelentkezési lap értelemszerű kitöltésével és eljuttatásával. A jelentkezéskor kérik megjelölni a versenyző(k) és a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, a pályázó iskola adatait, valamint a pályamű megnevezését. A jelentkezéseket írásban visszaigazolják. Részletes információval a (+36­1) 223­-5056 vagy a (+36­20) 410-3856 telefonszámon szolgálnak a rendezők.
 
Nevezési díj: 3900 Ft vagy 13€, amelyet az oktatási intézmény címére továbbított számla ellenében, banki átutalással kell kiegyenlíteni. A dokumentációt 2014. április 22-­ig kell eljuttatni három példányban, nyomtatott formában a Bolyai János Műszaki Szakközépiskola fenti címére személyesen vagy postai úton, „Konstrukciós Verseny 2014” felirattal.
 
Az első versenynapon a versenyzőknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembe helyezni, majd bemérni. A mérési utasítást követve az eredményeket jegyzőkönyvszerűen kell dokumentálni, valamint írásban röviden válaszolni a feltett – a megépített áramkörhöz kapcsolódó – elméleti kérdésekre.
 
A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják és előadás formájában „megvédik” pályamunkájukat, bizonyítva felkészültségüket a maguk által választott témában. Ugyancsak ezen a napon az elektronikai szakterületen működő, a versenyt támogató szponzorok bemutatják vállalkozásukat, megismertetik az érdeklődőkkel tevékenységüket. A versenyen résztvevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek a szponzorok által felajánlott értékes tárgyjutalomban részesülnek.
 
A Bolyai János Műszaki Szakközépiskola és Kollégium a résztvevők szállásáról igény esetén gondoskodik, amelynek térítését és az utazási költséget a pályázatot benyújtó iskola fedezi. A verseny nyilvános napján (2014. április 26­-án, szombaton) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
Aktuális információk, valamint a korábbi versenyek egységes építési és mérési feladatául szolgáló áramkörök leírása a következő honlapon található: www.elektronikai­-kitek.5mp.eu.
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek