Számítógépeket adományozott a Bosch

Könnyebbé vált az ismeretek feldolgozása a nagy múltú egyetem tudástárában

2012. július 18., szerda, 15:15

Címkék: Body Sytems Kft bosch IBM Lenovo Miskolci Egyetem NEC MultiSync

A közelmúltban korszerű számítógépeket adományozott a Bosch a Miskolci Egyetem Könyvtárának. Az ország egyik vezető felsőoktatási intézménye 7 Lenovo és IBM márkájú laptoppal, 6 IBM asztali számítógéppel és 5 NEC MultiSync FE770 típusú monitorral gazdagodott a Robert Bosch Energy and Body Sytems Kft. jóvoltából. A legmagasabb igényeket is kielégítő informatikai eszközök tovább javítják a korszerű ismeretek megszerzéséhez nélkülözhetetlen Egyetemi Könyvtár műszaki felszereltségét.

Az adomány átadása során Tóth Mária, a könyvtár olvasószolgálati és tájékoztatási osztályának vezetője hangsúlyozta: az Egyetem életében nagy előrelépést jelent, hogy a hallgatók az eddigieknél is kényelmesebben, és ami legalább ennyire fontos, gyorsabban juthatnak hozzá mostantól a kulcsfontosságú szakmai ismeretekhez.

Az elmúlt években a könyvtárak fejlődése világszerte magasabb sebességbe kapcsolt. Az információs robbanás sokrétűbb, decentralizáltabb és az interaktív részvételt erősítő tudásformákat tett elérhetővé a felhasználók számára. A korszerű könyvtárak ennek megfelelően ma már valóságos tudásbázisként funkcionálnak, és nagy teljesítményű informatikai rendszerek segítségével lehetővé teszik az információk azonnali elérését és feldolgozását. „A Bosch jövőorientált stratégiájának megfelelően azért döntöttünk az Egyetemi Könyvtár fejlesztése mellett, mert meggyőződésünk, hogy a régió, és egész Magyarország gyarapodása a naprakész ismeretekkel felvértezett, innovatív és az információk gyors kezelését készségszinten végző fiatal szakemberek a kezében van. Ezért támogatjuk évek óta a hazai felsőoktatást, és fordítunk komoly energiát az egyetemekkel kötött szakmai együttműködések folyamatos fejlesztésére.”– húzta alá Dr. Max Nitzsche, a Robert Bosch Energy and Body Sytems Kft. ügyvezető igazgatója.

A felsőoktatás támogatását célzó erőfeszítései eredményeként a magyarországi Bosch az egyik legnépszerűbb vállalat a diploma előtt álló műszaki egyetemisták körében.

„Örömmel tölt el, hogy a Miskolci Egyetem és a Bosch évekre visszanyúló együttműködésének legújabb fejezete a könyvtár fejlesztésére fókuszál, és ebből az intézmény összes hallgatója profitálni tud, hiszen a szorgalmi időszakokban vagy a vizsgák előtt, egy-egy forgalmas napon akár ezer egyetemista is ellátogat a könyvtárba.” – emelte ki Uwe Mang, a Robert Bosch Energy and Body System Kft. gazdasági ügyvezető igazgatója.

           

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek