Műszaki képzés Zalaegerszegen

2012. november 08., csütörtök, 09:02

Címkék: képzési központ műszaki képzés nyugat-magyarországi egyetem zalaegerszeg felsőfokú oktatási közalapítvány

További lehetőségeket lát a zalaegerszegi polgármester a helyi műszaki képzés fejlesztésében. A műszaki felsőoktatás tízéves a városban.

− Fejleszteni kell a műszaki képzést Zalaegerszegen - jelentette ki Gyutai Csaba polgármester a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás tízéves évfordulója alkalmából rendezett emlékrendezvényen.
A polgármester szerint a zalaegerszegi műszaki képzést a városban és a városkörnyékén működő vállalatok igénye hozta létre. Az iparág szakemberigénye továbbra is megvan, ezért erre alapozva tovább kell fejleszteni a műszaki képzést a városban.
A műszaki felsőoktatás a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvány koordinálásával és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködve 2002 szeptemberében indult el gépészmérnöki főiskolai szakon a zalai megyeszékhelyen.
A képzés 2004-ben mechatronika szakiránnyal bővült. 2010-ben a BME-től a Nyugat-magyarországi Egyetem vette át a képzést, létrehozták a gépészeti és mechatronikai intézetet, valamint a Zalaegerszegi Műszaki Képzési és Kutatási Központot.

MTI-Techmonitor
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek