Labort adományoztak a Szegedi Tudományegyetemnek

2012. július 23., hétfő, 15:43

Címkék: GDF Suez Energia Magyarország Zrt. ipar kutatás-fejlesztés Szegedi Tudományegyetem

Világszínvonalú polietilén-labort ajándékozott a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) a GDF Suez Energia Magyarország Zrt.; a berendezések átadásáról hétfőn, ünnepélyes keretek közt írtak alá szerződést a felek.

Az eseményen Szabó Gábor rektor elmondta: az ajándék a fontos stratégiai célok elérése sorába illik, hiszen az ipari kapcsolatok az utóbbi időben kiemelt helyre kerültek az egyetem életében.

"Azt kívánom, hogy a cég és az egyetem számára is ez a lépés csak egy közbülső mozzanat legyen, és a kapcsolat fejlődjön tovább" - fogalmazott a rektor, hozzátéve, világjelenség, hogy a cégek stratégiai kutatásaikat kiviszik az egyetemekre, ugyanis a cégek a kutatás-fejlesztés eredményeit akarják hasznosítani, nem pedig terhelni magukat a fejlesztésekkel.
Csiba Péter, a GDF Suez vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: a csoport már 2003 óta szorosan együttműködik a szegedi egyetemmel. Azért döntöttek a több tízmillió forintot érő labor átadásáról, mert társadalmi felelősségvállalásuk fontos része az innováció, a tudományos kutatás, a jövő generáció iránti elkötelezettség.

Erdőhelyi András, az SZTE fizikai, kémiai és anyagtudományi tanszékének vezetője azt mondta: a laborral lehetőség nyílik a polietilén műanyagok élettartamának, szilárdságának vizsgálatára, műanyagok anyagszerkezeti és viselkedési tulajdonságainak megismerésére.
Az átadott eszközöket az SZTE több tanszéke használja majd. Nagyobbik részével az előbbi tanszék, kisebb részével a kísérleti fizikai, valamint az alkalmazott és környezeti kémiai tanszék dolgozik majd tudományos kutatómunkája során.
A világ vezető energiaipari vállalatainak egyikeként a GDF SUEZ tevékenysége a teljes energialáncot átfogja a földgáz és az elektromos áram területén, továbbá élen jár energetikai és környezeti szolgáltatások tervezésében és értékesítésében.

 

MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek