Készül a BME Formula Racing Team 2019-es versenyautója

2019. február 12., kedd, 18:52

Címkék: autóverseny BME Budapesti Műszaki Egyetem Formula Student Trumpf versenyautó

A karácsonyi időszak megkezdése előtt - 2018. december 19-én - a csapat sikeresen megtartotta az idei szezon Concept Freeze nevezetű eseményét, melyen korábbi FRT-s csapattagoknak mutatták be a fejlesztés állását. Az előadás során a csapatkapitányon kívül valamennyi csoportvezető ismertette az eddig elért eredményeket.

Akkumulátor tesztelés

Az ünnepeket követően a csapat nagy erőbedobással lkezdett bele a 2019-es évbe. Január elején megérkeztek az akkumulátorhoz szükséges cellák, amiket először leteszteltek, hogy kiderüljön, melyeknek nem megfelelő a kapacitása. A tesztelés első fázisában az akkumulátorral foglalkozó csapattagokoktatáson vettek részt, itt felkészítették őket, hogy mikre kell odafigyelni, mely szabályok betartása szükséges a biztonságos teszteléshez, hiszen maga a munkafolyamat igen felelősségteljes. Az oktatás után kezdődött a tényleges munka, a folyamat gyors és szakszerű leforgásában 14 vállalkozó segített különböző számítógépes szoftverek segítségével. Maga a tesztelés 10 napon keresztül zajlott a csapat saját műhelyében. A Melasta által elküldött 372 cellából 365 db bizonyult jónak.

A decemberi és a januári hónapok sem maradtak el csapaton belüli workshopok nélkül. Az aerodinamika, illetve az elektronika csoport által szervezett workshopokon kívül kezdetét vette a nyári statikus versenyszámokra való felkészülések időszaka is. Elkezdtek kidolgozni egy fiktív Business Plan-t, valamint a Cost and Manufacturing Event-re szükséges alapokat is sikerült lefektetniük.

Egyes csapattagok abba a szerencsés helyzetbe kerültek, hogy két külföldi csapattal is tudtak találkozni. Egy tag a svájci AMZ Racing csapatánál tett látogatást, míg Budapestre a bécsi TUW Racing csapattól érkeztek látogatóba. A csapatnak a következő hónapokban két nagyobb feladattal kell szembenéznie: az idei első tagfelvétel, valamint Design Freeze megszervezése.

Tagfelvétel

A hónap elején új tagok érkeztek a csapatba, decemberben először adtak fel álláshirdetést a Facebook segítségével, melynek köszönhetően hat új tagot sikerült felvenniük, akik ugyanúgy, mint az ősszel érkezett hallgatók, részt vesznek a saját, egy hónapos Onboarding elnevezésű programon.

Jelenleg is zajlik két tagfelvelvétel a Fluid Dynamics, valamint az Operative csoportunkba, melyekről az érdeklődők Facebook esemény keretein belül informálódhatnak. A csapat a jövőben is szeretné folytatni az új tagok keresését. a következő hetekben pedig a Driverless csoportba várnak minden lelkes jelentkezőt.

Design Freeze

Február második felében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendezzik meg Design Freeze eseményt, amelyre a korábbi csapattagokon kívül a támogatókat is szeretettel várják. Ezen az eseményen mutatja be a csapat a külső hallgatóság számára a végleges 2019-es modellt.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek