Finisben a miskolci Bosch osztály oktatóterme

Rendhagyó főpróba a duális szakképzés miskolci helyszínén

2012. július 09., hétfő, 15:34

Címkék: Andrássy Gyula Szakközépiskola bosch gépgyártó-sori gépbeállító Miskolc

A szeptemberben induló Bosch osztály duális szakképzésben készíti fel a tanulókat a csúcstechnológiák alkalmazására és a világcégek által elvárt munkavégzésre. Az elméleti és gyakorlati oktatásra egyaránt súlyt helyező program gondoskodik a résztvevők munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő képzéséről.

A rekkenő hőség dacára sem takarékoskodtak az energiáikkal az Andrássy Gyula Szakközépiskola Bosch-termének felújítása során a miskolci Bosch gyárak munkatársai. A két vállalat 35 HR-es munkatársa ideiglenes ezermesterként segítettek komfortossá változtatni a szeptemberben megnyíló első Bosch osztály képzési helyszínét. A Bosch „küldöttsége” az egész napos elfoglaltságot jelentő alternatív csapatépítő program keretében közeli szakmai kapcsolatot alakíthatott ki a tanintézmény döntéshozóival is.

A rendhagyó főpróba minden szempontból pozitívan zárult: a következő iskolaévben induló osztály tanulói a legkorszerűbb felszereltséggel támogatva, csúcstechnológiát képviselő projektor és mágnestábla, illetve vadonatúj bútorok társaságában kezdhetik meg tanulmányaikat a középiskola induló duális szakképzésén.

Az első Bosch osztály gépgyártó-sori gépbeállító szakmunkás, és mechatronikai technikus képesítést kínál a felvételt nyert tanulóknak. A képzés résztvevőinek a Bosch nemzetközi szintű gyakorlati oktatást, és világszínvonalú technológiával felszerelt tanműhelyt biztosít. A magas minőségű és célzott szaktudással rendelkező technikus szakemberek utánpótlását biztosító program a miskolci Bosch és az Andrássy Gyula Szakközépiskola évekkel ezelőtt kezdődött szoros együttműködése eredményeként kelt életre. A duális szakképzési struktúrában az iskola és a Bosch megosztja egymás között a szakképzés felelősségét. A Miskolcon induló programban a diákok az oktatási idő egy részét az iskolapadban töltik majd, ahol az elméleti szakmai és közismereti tananyagot sajátíthatják el magasan kvalifikált tanárok segítségével; a képzés másik felét adó szakmai gyakorlaton pedig a Bosch által összeállított képzési terv szerint, és a vállalat szakembereinek vezetésével vesznek részt.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek