Ez igazi CAMu! – Elindult a nevezés az Óbudai Egyetem szakmai versenyére

2022. február 25., péntek, 14:05

Címkék: felsőoktatás Haas CNC óbudai egyetem Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar verseny

2022.03.25-én veszi kezdetét a számítógépes tervezést és gyártás népszerűsítő szakmai verseny az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának szervezesében. A verseny fő támogatója a Gene Haas Foundation. A nevezés március 23 éjfélig tart!

Többek között a Gene Haas Foundation alapítvány nagy értékű támogatásából szervez versenyt az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kara, azzal a céllal, hogy a számítógépes gyártást népszerűsítsék. Ennek megfelelően indul első alkalommal az „Ez igazi CAMu!” névre keresztelt szakmai verseny, melynek célja a számítógépes gyártás iránt érdeklődő, hazai felsőoktatásban tanulók munkájának elismerése, a szakmai közösségépítés és a szakmabeli cégek, vállalkozások figyelmének felkeltése.

A versenyre a számítógépes tervezés és a számítógéppel támogatott gyártás iránt érdeklődő egyetemista hallgatókból álló 3 fős csapatok és kisérőtanárok jelentkezését várják. Továbbá olyan vállalatokat is szívesen látnak, akik akár érdeklődőként, akár támogatóként szeretnének csatlakozni a vetélkedéshez.

A verseny menete

A kialakult helyzet miatt az „Ez igazi CAMu!” online formában, Microsoft Teams rendszeren belül kerül lebonyolításra. A résztvevő csapatok 5 fordulóban mérhetik össze tudásukat, amelyek során változatos szakmai feladatoknak néznek elébe. 

A versenyzőknek az első forduló során egy 50 szakmai kérdésből álló feleletválasztós online tesztet kell megoldaniuk, azonnali értékeléssel. A 10 legnagyobb pontszámot elérő csapat jut a következő fordulóba, ahol egy CNC megmunkálásra szánt alkatrész rajzát kell elemezni majd. Ez követően zsebmarás lesz kézi programozással, majd egy kész megmunkáló program hibáit kell kijavítani. Az ötödik, egyben utolsó fordulóban pedig egy 3D modell CNC programját kell majd elkészítenie a versenyzőknek, amit a zsűri egy virtuális gépi szimulációval fog ellenőrzi.

Fontos a felhívás szempontjából, hogy a feladatok megoldásában a felkészítő tanár nem vehet részt, kizárólag tanácsadói szerepköre lehet!

A verseny során bármilyen jogtiszta CAM program használata megengedett, a kész megmunkáló programok posztprocesszálása HAAS gépen futtatható formában történik. 

Jelentkezés

A versenyre online űrlap kitöltésével lehet jelentkezni, 3 fős egyetemi hallgatókból álló csapattal, plusz egy kísérőtanárral.

Nevezési határidő: 2022.03.23. 23:59

További időpontok:

  • Első forduló: március 25.
  • Második forduló: március 30.
  • Harmadik forduló: április 6.
  • Negyedik forduló: április 13.
  • Ötödik forduló: április 20.

Az eredményhirdetés és díjátadás időpontja: 2022. április 29.

A díjazás során az első három helyezett csapat értékes jutalomban részesül. Minden további csapat „Emléklapot” kap a versenyen való szereplésről.

A verseny támogatói: Gene HAAS Foundation, Enterprise Group, Haas Factory Outlet – Hungary Bartec GmbH, Hexagon Manufacturing Intelligence c/o Hexagon Metrology Kft., Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar

Jelentkezés: https://bgk.uni-obuda.hu/hu/camu-verseny

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek