Európa egyik legjobb műszaki egyetemén a Bosch magyar ösztöndíjasai

2012. július 20., péntek, 11:10

Címkék: bosch Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Rochus und Beatrice Mummert Stiftung RWTH Aachen

Idén négy magyar egyetemista is érdemesnek bizonyult a Robert Bosch Stiftung keretében működő Rochus und Beatrice Mummert Stiftung képzési támogatására. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói Aachenben szerezhetnek mesterdiplomát mérnöki tudományokból Németország egyik legnagyobb hírű műszaki egyetemén, az RWTH Aachen képzésén.

A hallgatók számára a két éves képzés során lehetőség nyílik a legkorszerűbb mérnöki ismeretek elsajátítására, amelyet fél éves üzleti tanulmányokkal fognak kiegészíteni a német egyetemen. Az ösztöndíjasok zökkenőmentes beilleszkedését és a tanulmányokban való előrehaladását a német tudományos és gazdasági élet kiemelkedő személyiségei mellett saját mentor is segíti az alapítvány grémiumából. A komplex képzési program részeként az egyetemisták személyiség- és vezetőkészség-fejlesztő tréningeken vesznek részt, projektmunkát készítenek, és 4-5 hónapos gyakorlati lehetőséghez jutnak vezető német cégeknél.

A Robert Bosch Stiftung keretében működő Rochus und Beatrice Mummert Stiftung a mesterképzés idejére pénzügyi támogatást is nyújt a hallgatóknak. Az egyetemisták havi ösztöndíjban részesülnek, amelyet szemeszterenként kutatási támogatás, utazási hozzájárulás, illetve baleset- és betegségbiztosítás egészít ki. Az alapítvány ezen felül hozzájárul a diákok laptop vásárlásához, és kiváló záróvizsgájuk esetén további zsebpénzt utal át számukra.

Az alapítványi ösztöndíj idei négy magyar nyertese kiemelkedő tanulmányi eredményeikkel, biztos német és angol nyelvtudásukkal, társadalmi elkötelezettségükkel érdemelték ki a Bosch ösztöndíját, továbbá a felvételi eljárás során tanúsították, hogy kellőképpen motiváltak, és a majdani eredmények eléréséhez szükséges vezetői képességeknek is birtokában vannak. „Örvendetes, hogy a magyarországi mérnökképzésnek olyan tőkeerős és hosszú távon gondolkodó támogatója van, mint a magyarországi Bosch csoport. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a világcég gyümölcsöző együttműködése iskolapéldája annak a jövőbe mutató, innovatív szemléletnek, amely a műszaki felsőoktatás versenyképességének látványos emelkedését eredményezi. Ennek sikerét jól példázza a képzésünkről kikerülő diákok nagyszerű szereplése a nemzetközi ösztöndíjpályázaton.“– fogalmazott Dr. Péceli Gábor, a BME rektora.

A támogatást elnyerő húsz kelet-európai diák közül a legnagyobb számban magyar hallgatók kezdhetik meg a tanulmányaikat ősszel a németországi mesterképzéseken. A négy fiatal mérnök a teljesített félévek után vezető szerepre készül Magyarországon. Ebben a nemzetközi környezetben elmélyített nyelvtudáson túl a programon elsajátított személyes kompetenciák is segítségükre lesznek. „A Bosch alapítványi támogatásával a magyar mérnökhallgatók a legkorszerűbb tudományos ismereteket sajátíthatják el Európa egyik legjobb műszaki egyetemén. Legalább ilyen fontosnak tartom, hogy a mérnöki tudományok kurrens irányainak alapos megismerése mellett a mesterkurzus hallgatói gyakorlati tudásra is szert tesznek a képzési helyszíneken. A Rochus und Beatrice Mummert Stiftung többéves ösztöndíjai a Bosch átfogó képzési struktúrájának fontos pillérét képezik, amelynek révén még magasabb szintre emelhetjük a magyar mérnökök szakmai tudását.“ – nyilatkozta Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője.        

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek