Elektromos kéziszerszámok

2012. február 27., hétfő

Címkék: bosch Elektromobil

A forradalmi ötletek gyakran egyszerű tanműhelyekben, használaton kívüli garázsok falai között válnak kézzelfogható valósággá. A magyarországi Bosch csoport éppen ezért továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy felkarolja a legígéretesebb tehetségeket és segítse szakmai kibontakozásukat.

Ennek a törekvésnek az egyik sikertörténete a Robert Bosch Power Tool Kft. által szervezett Elektromobil verseny Miskolcon. A jövő mérnökei idén is rajthoz állnak saját építésű környezetkímélő járgányaikkal, hogy ismét bizonyítsák: a diadal egy zaj- és károsanyag-kibocsátás nélkül, pusztán kézi fúrók meghajtásával futó járgány pilótájaként nem kevésbé édes, mint egy Forma 1-es versenyautó volánja mögött megérezni a győzelem ízét. Ezúttal 124 csapat jelentkezett a megmérettetésre.

A negyedik alkalommal kiírt viadalra való felkészülést több újítás is támogatja. A döntően műszaki egyetemistákból összeálló csapatok és a szervezők között minden eddiginél közvetlenebb, személyesebb kapcsolat alakult ki. A tervezés és a megvalósítás folyamatát tapasztalt mérnökök, a mentorok segítik, akik praktikus tanácsokkal látják el a maximum 5 fős csapatokat, hogy az áprilisi viadalon már stabilan működő, kipróbált Elektromobilok álljanak a startvonalra. 

A felkészülési időszak újonnan bevezetett mérföldkövei lehetővé teszik, hogy a járművek megépítése zavartalanul és egyenletesen történjen. A beugró egy előre elküldött minta alapján megadott szerkezet szerinti Elektromobil tervezése volt – szigorú kritériumok alapján. Az innen továbbjutó 80 csapat összhangját a Bosch főhadiszállásán szervezett közös programok teremtették meg. A felkészülés során a pályázóknak videóanyagokon kell dokumentálniuk a kivitelezés folyamatát, az elkészült felvételeket a verseny megújult honlapjára tölthetik fel. Az versenyen elinduló járműveket idén a Bosch cég nyolc darab PSR 18 Li2 típusú kézi fúrója fogja hajtani. Ez óriási kihívás elé állítja az indulókat, hiszen olyan konstrukciókkal kell előrukkolniuk, amelyek a vezetőjük célba juttatása mellett gyorsabb időfutamokra képesek a versenytársaknál. Újdonság, hogy a jelentkezőknek a kreativitásukat az ökoautók próbatétele mellett a saját csapatuk profi bemutatásával is bizonyítaniuk kell a zsűri előtt.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek