Egyetemisták modellezik le a való életet a GE Healthcare-nél

2015. október 21., szerda, 18:38

Címkék: Budapesti Corvinus Egyetem egyetem felsőoktatás GE Healthcare verseny

A Corvinus Egyetem és a GE második alkalommal hirdette meg hallgatói számára az APEX Corvinus 2015 versenyt, melynek keretében háromfős, legalább harmadéves egyetemistákból álló csapatok mérhetik össze szakmai és problémamegoldó képességeiket egy, a GE Healthcare üzletág által felvetett üzleti-informatikai problémára.

A hallgatók az egyetemen krediteket és tantárgyi osztályzatot kapnak a háromfordulós versenyen történő részvételért. Kidolgozott megoldásaikat szakmai zsűri előtt prezentálják, amelyben képviselik magukat a Corvinus Egyetem oktatói, a GE Healthcare szakemberei és a vállalat IT vezetői egyaránt. A nyertes csapat 2016 májusában Szingapúrban nemzetközi porondon is megméretteti magát.

Az október 16-án elstartolt esettanulmányi verseny során tizenkét hallgató háromfős csoportokban, több fordulóban méri össze tudását egy komplex esettanulmány kapcsán, melynek elsődleges célja, hogy a versenyzők új metodológiákat, technológiákat vagy akár üzleti modelleket dolgozzanak ki a GE Healthcare üzletág mobilapplikációi terén. Első körben ezt nyitott, szabad platformon, meghatározott célközönség és üzleti stratégiai háttérismeretek nélkül tehetik meg.

A GE komoly átalakuláson megy keresztül, és ezen belül jelentős szerepet kap az IT terület és annak a stratégiai átformálása és szakmai pozicionálása, árulta el György Péter, a GE Healthcare EMEA CIO-ja. A megfelelő utánpótlás felkutatásába ily módon illeszkedik a Case Study verseny is, hiszen az Y-generáció tagjai mobilisek, alkalmazkodnak az állandó változásokhoz és egy újfajta szemlélettel rendelkeznek. A verseny keretén belül esélyt kapnak arra, hogy tehetségüket, problémamegoldó képességüket megcsillantsák, és tudásukat kamatoztatva akár potenciális jövőbeli GE munkatársak legyenek. A GE IT vezetőképző programjának szakmai vezetője, Paál Laura azt is elárulta, hogy nem titkolt céljuk, hogy a hasonló kezdeményezésekkel népszerűsítsék a vállalati programot, valamint megismerkedjenek a tehetséges fiatalokkal, akiket valódi feladatok és igazi kihívások elé állítanak, nem csupán egy figyelemfelhívó nyereménycsomaggal próbálják jelentkezésre ösztönözni őket.

Egy-egy ilyen interaktív, aktív bevonódást nyújtó kezdeményezés mindig pozitívabb visszhangra lel az egyetemisták körében, mintha előadásokat tartanánk, tette hozzá Sipos Gergely, a GE Power & Water Mobile Development és UX Enterprise Architectje, egyben a verseny egyik kezdeményezője. Az, hogy testközelből, valódi helyszínen és gyakorlott munkatársaktól ismerhetnek meg egy vállalatot, rendkívül sokat nyom a latban. Elképzeléseit alátámasztja, hogy az idei évben háromszoros volt az érdeklődők száma a tavalyi évhez képest.

A diákokat értelemszerűen egyszerre motiválja a kecsegtető szingapúri nemzetközi verseny lehetősége, egyben annak a lehetősége is, hogy bepillantsanak egy nagyvállalat életébe. Az egyik induló háromfős, barátokból összeverbuválódott csapat versenyzője, Zsakó András Corvinusos hallgató szerint ez a szemeszter legizgalmasabb órája, hiszen csapatmunkában dolgozhatnak, miközben az is kiderült számára, mennyire sokoldalú vállalattal áll szemben. A jövőre nézve sem utolsó lehetőség ez, hiszen ő maga az IT projektmenedzsmentben képzeli el jövőjét.

A hazai és nemzetközi szakmai kapcsolatok és az oktatás összefonódásának jelentőségét hangsúlyozta Dr. Fehér Péter, a Corvinus dékánhelyettese is. „Valós esetek valós körülmények közötti vizsgálatát szorgalmazza a verseny, és külön izgalmas, hogy felvetődik egy kérdés, amire nem absztrakt, elvont, akadémiai megoldásokat dolgoznak ki a résztvevők. Gondolkodásra sarkall és együttműködésre, ami mintegy a való élet lemodellezése.”

A többfordulós verseny következő állomása november 4., a hallgatók ekkor prezentálják első elképzeléseiket.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek