Duális képzés Kiskőrösön

Elkezdődött a duális hallgatók gyakorlati képzése az Eckerle Magyarországnál

2016. január 14., csütörtök, 17:28

Címkék: automatizálás duális képzés Eckerle gépgyártás Kecskeméti Főiskola Kiskőrös

Három főiskolai hallgató kezdte meg gyakorlati időszakának első ütemét az év elején a kiskőrösi Eckerle Magyarországnál. A cég a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Karával kötött együttműködést tavaly novemberben, amelynek keretében duális oktatás formájában biztosít gyakorlati lehetőséget a leendő mérnököknek.

Miután véget ért az őszi szemeszter, a duális rendszer előírásainak megfelelően három főiskolai hallgató érkezett az Eckerle Magyarországhoz a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Karáról, akik a téli szünet során két ütemben töltenek el több hetet a kiskőrösi cégnél. Mint ismert, a komplex műanyag-, és fröccsöntött alkatrészek gyártásával, elektronikai komponensek integrációjával, lézer- és ellenállás-hegesztéssel, CNC megmunkálással és egyedi termelőeszközök fejlesztésével foglalkozó vállalat novemberben kötött hosszú távú, stratégiai együttműködést a Kecskeméti Főiskolával, amelynek értelmében duális szakképzés formájában nyújt gyakorlati lehetőséget az intézmény hallgatóinak.

A 2015/2016-os tanév során egy elsőéves és két másodéves duális hallgatót foglalkoztat az Eckerle, akik a szorgalmi időszakon kívüli szüneteket és vizsgaidőszakot, tehát összesen hét féléven át, szemeszterenként nyolc hetet töltenek el a cégnél. A gyakorlati órák tematikája minden esetben a főiskola tantervét követi, a vállalat a főiskola által jóváhagyott szakképzésben részesíti a diákokat műhelyi és tervezési feladatokon keresztül.

"Véleményem szerint a duális képzés egy mindenki számára kedvező rendszer: a főiskolások az iskolapadot elhagyva, pályakezdőként a megszokottnál több gyakorlati tapasztalattal kereshetnek állást, vagy szerencsés esetben a gyakorlatot biztosító vállalat szárnyai alatt kezdhetik meg pályafutásukat. A vállalatok pedig első kézből választhatják ki leendő kollégáikat a munkaerő piacról. A minőségi munkaerőre az elkövetkezendő időszakban nagy szükségünk van, hiszen telephelyfejlesztéseinknek köszönhetően várhatóan több munkatársat kell alkalmaznunk a térségben" - vélekedett Hubina Péter, az Eckerle Hungary Kft. cégvezetője, miután köszöntötte az első munkanapjukon a fiatalokat. "A diákok élőben tapasztalhatják meg azt, hogy tanulmányaikkal milyen karriert is érhetnek el, mi pedig a cég értékeihez és tudásához hangolva tudjuk foglalkoztatni őket, aminek a végén akár hosszú távú együttműködést is felajánlunk azoknak, akik nálunk pallérozódnak" - tette hozzá.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek