A high-tech és a használt szőnyeg találkozása

Ha nem vagy kreatív, elvesztél

2014. május 06., kedd, 12:42

Címkék: bosch konstruktőri verseny óbudai egyetem safety cart

Finisben a Go-Kart, Go-Bosch! öt egyetemi-főiskolai csapata. A május 10-i megmérettetés a Hungaroringen lesz. A cél egy igazi csúcstechnikát képviselő önjáró gokart megalkotása, három fázisban.

Az első etap utolsó hetei egyben az utolsó simítások időszaka is. Az Óbudai Egyetem csapata már valóban a célegyenesben van, felkészülésük magas szintű, a versenyszellem és a szakmai színvonal alapján a team nagy esélyese annak, hogy az első évben megszerezzék a mindenki által vágyott dicsőséget intézményüknek, illetve városrészüknek. 
 
Az Óbudai Egyetem Safety Kart csapata a tesztidőszak utolsó fázisában jár. Járművük már mindenben eleget tesz a versenykiírás elvárásainak, elektronikus rendszerei kiválóan támogatják a pilótát. Ezekben a napokban a beállítások optimalizálását tartják fő feladatnak. A munkának ez a fázisa elsősorban a szakemberek részére mondana sokat, hiszen a gép nem a pályán, hanem a próbapadon és a szerelőállványon „futja a köröket”.  Persze a tevékenységüknek ez a része szigorúan titkos, nehogy az ellenfelek lekoppinthassák az egyedi megoldásokat, amitől ez a versenygép „lesz a nyerő”.  Ezért aztán zárt ajtók mögött dolgoznak.
 
 
Lehet, hogy másoknak egyhangú lenne az a munka, amely nap, mint nap megfeszített tempóban folyik, ők azonban egyre jobban élvezik. Belülről nézve pedig időnként egy színes, szagos, szélesvásznú abszurd vígjátékra emlékeztető jelenetek dobják fel a hangulatot. Van itt csapatkapa, vízköves vízcső és az egyetemen belül legendák keringenek egy lába kelt szőnyegről is, amely új életében tömítésként állja meg a helyét a járgány egyik fődarabjában. Úgy tűnik, hogy a kreativitás nemcsak a kormány elektronika programozás terén kell, hogy megjelenjen…
 
A Safety Kart-osok önbizalmát semmilyen probléma, időleges hiba nem törheti meg. Csak elsők lehetnek, állítják, és ez jelenti számukra a fényt az alagút végén. Egy dolog van csak, amiben még nem sikerült megegyezniük. Ez a csapatpóló színe. De  az utóbbi napokban ebben is eldőlni látszik a kérdés. Legyen a spektrum teljes színvilága ott a mezen. Az elsőknek úgyis illik mindenben különlegességgel kitűnni a többiek közül. Mert azok lesznek, azt erősen megfogadták. Így akarnak újabb dicsőséget szerezni az Óbudai Egyetemnek.
 
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek