FELSŐOKTATÁS

Technikai ismeretek és innovatív gondolkodás

Ügyességi pályák, őrült, kormány nélküli vezetés, kerékcsere, trükkös bringák, e-bike tesztpálya és a legújabb fejlesztések: többek között ezekkel a programokkal várják a szervezők az érdeklődőket április 21-én, szombaton a Bosch által kezdeményezett egyedülálló Bosch napra, a Mérnökök Játszóterére a Városligeti Műjégpályán.

III. Óbudai Egyetem-Cloos Szimpózium

2012. április 05-én, harmadik alkalommal rendezték meg az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán a Crown International Kft. szervezésében a Cloos Szimpóziumot.

XIII. Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferencia

Idén tizenharmadik alkalommal rendezik meg az Országos Felsőoktatási Környezettudományi Diákkonferenciát, amelynek egyik főtámogatója a Reinhold és Carmen Würth Alapítvány. A veszprémi Pannon Egyetemen április 6-7. között zajló konferencián ismét várják „Művészetek és a környezet” témában a diákok képzőművészeti alkotásait.

160 millióból fejleszti informatikai oktatását a PE és az SZTE

A felsőfokú informatikai oktatás minőségének fejlesztése, modernizációja" címmel az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában 157 295 648 forint összegű támogatást nyert el a Pannon Egyetem (PE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) konzorciumi együttműködés keretében. Az összeget az egyetemek informatikai, illetve villamosmérnöki képzéseikhez kapcsolódóan tartalomfejlesztésekre fordítják.

A Nemzeti Innovációs Hivatal új szolgáltatása

Az ingyenes, új szolgáltatással a kutatás-fejlesztéssel és innovációval foglalkozó intézményeket, hazai kis- és középvállalkozásokat úgy támogatják, hogy azok a március 30-án megnyílt k+f+i támogatások közül megtalálhassák a számukra legmegfelelőbb pályázati konstrukciót.

Együttműködés az intelligens épületekért

Elsősorban a biztonságosabb és energiatakarékosabb építkezési technológiák kidolgozása a célja a Debreceni Egyetem és a Nagyváradi Egyetem közös mechatronikai kutatómunkájának.

Milyen lesz a jövő kiállítása?

Nemzetközi pályázatot hirdet a felsőfokú tanintézmények hallgatóinak és doktoranduszainak „Kiállítások, vásárok víziói 2020-ra” címmel a CENTREX Nemzetközi Kiállításstatisztikai Egyesülés, Közép-Kelet-Európa kiállítási tudásközpontja . Pályázatot május 2-áig lehet beadni.

Támogatás induló vállalkozásoknak

A mérnököknek szóló és képzési célokra szolgáló 3D szoftverpromóciós csomag rendkívüli találmányok fejlesztését és megvalósítását segíti elő.

Elektronikus jegyzetek a BME villamos energetika tanszékén

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamos Energetika Tanszékén 2010 januárjában tananyagfejlesztő projekt indult a TÁMOP támogatásával.

Új doktori iskola az Óbudai Egyetemen

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság 2012. február 24-ei ülésén akkreditálta a Biztonságtudományi Doktori Iskolát, amely az egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán akkreditált biztonságtechnikai mérnöki mesterszakra épül.

Készül az Óbudai egyetem csapata

A Shell Eco-marathon Europe 28 éves múltra tekint vissza. Az esemény célja olyan járművek tervezése és megépítése, amelyek a legkevesebb üzemanyag felhasználásával, minél kevesebb károsanyag-kibocsátásával a lehető legnagyobb távolságot képesek megtenni.

A ContiTechnél az Alma Mater-díj

A ContiTech Rubber Industrial Kft. kapta a Szegedi Tudományegyetem idei Alma Mater-díját. Az elismerést hetedik alkalommal adták át a Tanulmányi és Információs Központban megrendezett Állásbörze keretében szerdán.

III. Óbudai Egyetem – CLOOS szimpózium

Makk Piroska, a CROWN International Kft. ügyvezetője és Dr. Rudas Imre rektor által aláírt együttműködési szerződésnek értelmében közös szervezésű, nagysikerű tanácskozásokra került sor 2009 ősze óta, amelyet számos program követett. Ennek kapcsán ez év április 5-én az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karán rendezik meg a CLOOS szimpózium a CROWN International Kft. közreműködésével.

Jól vizsgáztak a BME hallgatói

Az első magyar műhold, a Masat-1 a BME két villamoskari tanszéke, az Elektronikus Eszközök Tanszéke és a Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék, valamint a BME Űrkutató Csoportja hallgatóinak, doktoranduszainak és oktatóinak összefogásával, szponzori támogatással született meg.

1 milliárdos projekt zárul a Miskolci Egyetemen

Az UNI-FLEXYS Egyetemi Innovációs Kutató és Fejlesztő Közhasznú Nonprofit Kft-nél a tudás menedzselése révén kiemelkedő kutatás-fejlesztési, innovációs (k+f+i) és oktatási tevékenység valósult meg Miskolcon.

Hegesztőtechnológusokat képeznek

A munkaerőpiacon keresett, nemzetközi hegesztőtechnológusokat képeznek a nyíregyházi főiskolán; az első 28 hallgató már sikeres záróvizsgát tett, míg az újabb tanfolyamra március 20-ig lehet jelentkezni - közölte Nagy Balázs, az oktatási intézmény sajtóreferense szerdán.

Óbudai Egyetemi Állásbörze

Az Óbudai Egyetemen idén 14. alkalommal kerül megrendezésre március 13-14-én a Magyar Mérnökhallgatók Egyesületének Bánki Donát Helyi Bizottsága szervezésében az egyetemi állásbörze. A fővédnökséget Dr. Czitán Gábor, a TÜV Rheinland InterCert Kft. elnök-vezérigazgatója látja el.

Az Audi Hungaria a "Legvonzóbb Munkáltató"

Negyedik alkalommal nyerte el a "Legvonzóbb Munkáltató" címet az Audi Hungaria Motor Kft. A vállalat idén négyszáz diplomás munkatárs felvételét tervezi, főként az épülő győri gyárba, de a motorgyártó részleghez, a gyártásszervezéshez és a kísérleti motorgyártó központba is új kollégák kellenek.

Sikeres vizsgázott a kutatási program

A füstgázokat, a levegőt szennyező porszemcsék leválasztását szolgáló technológia kidolgozását, valamint a fémek, nemesfémes anyagok és egyes műanyagok felületének javítását, ellenállását és kopásállóságának növelését szolgáló kutatásokat Európai Uniós támogatással végezték a Dunaújvárosi Főiskolán.

Elektromos kéziszerszámok

A forradalmi ötletek gyakran egyszerű tanműhelyekben, használaton kívüli garázsok falai között válnak kézzelfogható valósággá. A magyarországi Bosch csoport éppen ezért továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy felkarolja a legígéretesebb tehetségeket és segítse szakmai kibontakozásukat.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek