200 mérnök és 10 gokart

Szupermodern járművek versenyeznek Budapesten

2015. április 12., vasárnap, 15:49

Címkék: bosch go-kart go-bosch gokart gymkhana szlalom verseny

A hazai műszaki oktatás legígéretesebb diákjai csapnak össze április 18-án, szombaton, a Papp László Budapest Sportarénában a Go-Kart, Go-Bosch! már hagyományosnak tekinthető megmérettetésén.

Nyolc magyar felsőoktatási intézmény tíz fiatal mérnökcsapata csap össze a Bosch által idén is megrendezett látványos fejlesztési versenyen, a Go-Kart, Go-Bosch! már hagyományosnak tekinthető megmérettetésén április 18-án, szombaton, a Papp László Budapest Sportarénában. A jövő mérnökeinek az amerikai egyetemek robotháborúinak hangulatát idéző, ám azoknál jóval magasabb szintű éles versenyhelyzetben kell bizonyítaniuk tudásukat. A megmérkőző csapatok feladata, hogy egy gokartot egy általuk tervezett és kivitelezett rendszerrel felszereljenek Bosch komponensek beépítésével.

Pécsi gokart finisben

“A Bosch régóta felismerte, hogy tevékenysége fókuszában nem pusztán a tárgyak, a technológiák állnak, hanem elsősorban a szakértelem és a kreativitás az, amivel a jövőt építeni lehet” – nyilatkozta az esemény kapcsán Javier González Pareja, a magyarországi Bosch csoport vezetője. “Az idei Go-Kart, Go-Bosch! verseny nem csupán a járművekről és az ezeket vezérlő megoldásokról szól majd, hanem mindenekelőtt a magyar felsőoktatás legígéretesebb hallgatóiról. Ők azok a leendő mérnökök, akik a jövőben azon technológiák kifejlesztésében vesznek részt, amelyet ma még talán elképzelni sem tudunk, egészen biztosan hallani fogunk még róluk.” – tette hozzá Oliver Schatz, műszaki területekért felelős elnök.

Óbudai mérnökjelöltek akcióban

Családi esemény ismert arcokkal

A jövő legkiválóbb magyar mérnökeit felvonultató verseny közvetítője és kommentátora Szujó Zoltán lesz, a látogatók a tőle már megszokott lelkes szakmaiságra és megbízható rutinra számíthatnak. Az autós újságírás humoros oldalát megvillantó Winkler-Bazsó páros is aktív részese a napnak, jelenlétükkel és stílusukkal garanciát jelentenek arra, hogy unatkozni egészen biztosan nem fog senki egy percig sem.

A kapukat reggel 9 órakor nyitják, a belépés ingyenes. A versenynapra érkező látogatók megtudhatják, hogy vajon mekkora kreatív és innovációs faktorral bírnak. A 10 állomásból álló kalandsorozatban bárki részt vehet, sőt nyereményekkel térhet haza. A legjobb mérnöki és emberi teljesítményeket bemutató technikai versenyt egészen az esti eredményhirdetésig folyamatosan a fesztiválokat idéző események és játékok egészítik ki, így aztán a család egyetlen tagja sem fog unatkozni a már most nagy durranásnak ígérkező rendezvényen.

A veszprémi alakulat és az egyik gokart

A rendezvény rögtön az automatikus parkolással kezdődik, majd a 10 órára tervezett megnyitót követően kerül sor az igazán látványos és izgalmas versenyszámokra. A legizgalmasabb alighanem a gyorsulási és a gymkhana erőpróba lesz, de érdekesnek ígérkezik a szlalom és a „Home Zone Assist” versenyszám is. A csapatok harca délután öt órakor az ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul majd.

www.bosch.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek