"Szegedi Tudományegyetem" címke cikkei:

Tuti tippek az SZTE Őszi Állásbörzéjén (Cikk)

Szeptember 30-án az SZTE Karrier Iroda ismét vendégül látja az egyetem nyitott pozíciókat kínáló vállalati partnereit Őszi Állásbörzéjén. A régió legnagyobb munkaerő-piaci eseménye számos nívós céget csábít a Tanulmányi és Információs Központba, és bár a rendezvény fókuszában ezúttal a szakmai gyakorlatok kérdésköre lesz, a frissdiplomások és a tapasztaltabb alumnusok is megtalálják számításukat a standok között. A felkészülésben a Karrier Iroda előadásai és tanácsadói segítenek, aki pedig kénytelen kihagyni az egész napos rendezvényt, a börzét követő napokban virtuálisan is meglátogathatja a kiállítók standjait és felveheti a kapcsolatot az érdeklődését felkeltő munkaadókkal.

Pénteken ismét Kutatók Éjszakája (Cikk)

Látványos bemutatók, interaktív játékok, izgalmas előadások - 60 helyszínen, több mint 200 programra várja az érdeklődőket a Szegedi Tudományegyetem a Kutatók Éjszakáján. Szeptember 25-én, pénteken, 10. alkalommal nyílnak meg a tudományos műhelyek.

Programdömping az SZTE-n a Kutatók Éjszakáján (Cikk)

Hogyan dolgoznak a helyszínelők a laborokban? Hogyan néz ki élőben egy Enigma gép? Milyen módszerrel ragasztják meg a törött emberi csontokat a humánbiológusok? Mire való a georadar? – többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők szeptember 25-én. A Kutatók Éjszakáján 10. alkalommal nyílnak meg a tudományos műhelyek a látogatók előtt. A Szegedi Tudományegyetem idén is programdömpinggel készül.

Munkaerő-piaci körkép – egyetemi szemszögből (Cikk)

A gyártástechnológiai szakmában általános a vélekedés: a bővülés legnagyobb kihívása a szakemberfeltételek biztosítása. A munkaerőhelyzet idén várhatóan tovább nehezül a munkaadók szempontjából, a szakképzés terén megindult folyamatok csak hosszabb távon hozhatnak eredményt.

Szeged kapja az ötödét (Cikk)

A Szegedi Tudományegyetem az ötödét kapja annak a 10 milliárdos kormányzati támogatásnak, amelyet a kimelt kutatóegyetemeknek ítéltek meg.

Vegyszermentes sterilizálási eljárás (Cikk)

Hatékony, vegyszermentes, nanotechnológiai eljáráson alapuló sterilizálási eljárást fejlesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem, a Nanocolltech Kft. és a GE Hungary Kft. kutatói.

Diákok fejlődését mérő számítógépes rendszert dolgoznak ki Szegeden (Cikk)

Az általános iskolás diákok tudásának, értelmi fejlődésének rendszeres felmérésére alkalmas számítógépes diagnosztikai rendszert dolgoznak ki európai uniós támogatással a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) oktatáselméleti kutatócsoportjának szakemberei - közölte Csapó Benő professzor, a csoport vezetője szerdán a Tisza-parti városban.

Labort adományoztak a Szegedi Tudományegyetemnek (Cikk)

Világszínvonalú polietilén-labort ajándékozott a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) a GDF Suez Energia Magyarország Zrt.; a berendezések átadásáról hétfőn, ünnepélyes keretek közt írtak alá szerződést a felek.

Panelműtőkben gyógyítanak Szegeden (Cikk)

Tizennégy panelműtőt vásárol a Szegedi Tudományegyetem egymilliárd forintból. A gyorsan és precízen fertőtleníthető műtők többségében bármilyen beavatkozás elvégezhető. A beruházás egy átfogó, 12 milliárd forintos épületfelújítás része.

160 millióból fejleszti informatikai oktatását a PE és az SZTE (Cikk)

A felsőfokú informatikai oktatás minőségének fejlesztése, modernizációja" címmel az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásában 157 295 648 forint összegű támogatást nyert el a Pannon Egyetem (PE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) konzorciumi együttműködés keretében. Az összeget az egyetemek informatikai, illetve villamosmérnöki képzéseikhez kapcsolódóan tartalomfejlesztésekre fordítják.

A ContiTechnél az Alma Mater-díj

A ContiTechnél az Alma Mater-díj (Cikk)

A ContiTech Rubber Industrial Kft. kapta a Szegedi Tudományegyetem idei Alma Mater-díját. Az elismerést hetedik alkalommal adták át a Tanulmányi és Információs Központban megrendezett Állásbörze keretében szerdán.

Újra megrendezik a fizika napját a Szegedi Tudományegyetemen (Cikk)

Újra megrendezik a fizika napját a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE). Január 28-án, szombaton a résztvevők betekinthetnek a laboratóriumokba, maguk is végezhetnek kísérleteket, és számos érdekesség mellett megismerkedhetnek az intézményben folyó tudományos és oktatási munkával.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
MŰSZAKI ÁLLÁSBÖRZE
Média Partnerek